Fost consilier local reșițean şi un poliţist local, condamnați pentru corupție!

Efrem Străin, fostul consilier local prins în flagrant luând mită, a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin la trei ani de închisoare cu suspendare, iar poliţistul local Călin Odobaşa, la 2 ani şi opt luni, ambii primind şi suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de încercare de patru ani.

De asemenea, atât Efrem Străin, cât şi Călin Odobaşa au mai multe drepturi civile interzise pe o perioadă de doi ani. Fostul consilier local PSD mai trebuie să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Reşiţa sau la AJOFM Caraş-Severin, dar şi să frecventeze un program de reinserţie socială. În plus, Tribunalul a decis şi confiscarea celor 90 de lei şi 500 de euro primiţi ca şpagă. Pentru că sentinţa nu este definitivă, Tribunalul a mai decis ca fostul ales local să rămână sub control judiciar până la judecarea pe fond a apelului declarat la Curtea de Apel Timişoara. Primul termen la apel îl are chiar săptămâna viitoare, pe 3 noiembrie.

Călin Odobaşa este obligat şi el de prima instanţă să frecventeze un program de reinserţie socială, dar şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Reşiţa sau la AJOFM Caraş-Severin.

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Consilier local al Reșiței surprins într-un birt de DGA, în timp ce lua mită pentru o locuință ANL. A fost reținut pentru 24 de ore!

Consilierul pesedist care a luat șpagă sub ochii Poliției Locale, trimis în judecată!

Mită luată cu „împrumut”. Consilierul șpăgar i-a mințit cu nerușinare pe ofițerii DGA!