Cel mai greu contract pentru deszăpezirea Clisurii Dunării şi zonei Oravița

Express de Banat vă prezintă firmele care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene, valoarea şi durata acestor contracte, precum şi detalii privind caietul de sarcini şi… problemele apărute.

Contractul celor de la Helptrans este cel mai voluminos, atât din punct de vedere al kilometrilor, cât și al valorii și numărului de drumuri judeţene conţinute. Acesta a fost semnat cu Consiliul Judeţean pe 15 ianuarie 2016 şi este valabil până la jumătatea lui ianuarie 2019. Este vorba despre deszăpezire a 213,6 km de drum judeţean pentru o valoare de 1.191.600 de lei. Contractul are în vedere DJ 571 (Moldova Nouă-Ciuchici), DJ 571 A (Gornea-Moldoviţa), DJ 571C (Oraviţa-Socol), DJ 571 J (Ciclova Română-Ciclova Montană), DJ 571K (Potoc-Cheile Nerei), DJ 572B (Marila-Anina), DJ 573 (Oraviţa-Ciudanoviţa), DJ 573A (Nicolinţ-Greoni) 573B (DN-Vărădia), DJ 573C (Centura Oraviţei), DJ 573 D (Răcăjdia-Vrani), DJ 573 F (Anina-Mărghitaş).

Multe dintre acestea sunt drumuri de care alte firme au fugit, fiind cunoscut faptul că an de an în zonă cad cantități mari de zăpadă, iar operațiunile de deszăpezire înseamnă efort mare, atât din punct de vedere al resurselor umane și materiale, cât și financiar. Helptrans a avut grijă ca pe fiecare dintre aceste drumuri să se poată circula în condiții bune, chiar dacă asta a însemnat de multe ori și un efort financiar suplimentar. În sensul că a folosit, pe cheltuială proprie, și sare acolo unde a fost nevoie pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.