Fantoma șoarecelui de la Spitalul Județean de Urgență Reșița a trezit din morți Inspecția Sanitară!

Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin s-a autosesizat în privinţa şoarecelui găsit în salonul UPU al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa: a trimis în control o echipă de la Inspecţia Sanitară de Stat, care a constatat mai multe deficienţe la faţa locului.

Cei doi inspectori de la ISS spun că nu au găsit şoareci în salon, dar că încăperea prezenta „finisaje deteriorate, fapt ce permite circulaţia eventualelor vectori”, adică rozătoare. Aceasta ar însemna că şoarecele putea veni de la subsolul spitalului, nu de-afară! De asemenea, raportul mai arată că în salon s-a făcut curăţenie „superficial”.

CITEȘTE ȘI: Pacienți oripilați! Șoarece mort în secția de Urgențe a spitalului din Reșița! [VIDEO]

În filmarea postată de aparţinătorul pacientului internat se mai observa că lenjeria de pat era pătată. Raportul Inspecţiei Sanitare de Stat mai stabileşte că unitatea „dispune de lenjerie de pat de unică folosinţă, stocul fiind suficient”, aşa că, cel mai probabil, dezinteresul angajaţilor a făcut ca acele cearşafuri pătate să rămână pe paturile din salon.

Au fost date şi două amenzi de 1.000 de lei: una, asistentei-şefe a Unităţii de Primiri Urgenţe, şi alta, personalului auxiliar responsabil cu igiena acelui salon.