FABULOS. Judecătorul Nicușor Maldea, sechestrat timp de 62 de ore și 37 de minute! De doi polițiști de la IPJ Caraș-Severin!

Dezbrăcat de roba de magistrat, fiind forțat de împrejurări, Nicușor Maldea, inculpat pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, cheamă doi polițiști în fața legii pentru că l-ar fi „sechestrat” în propria vilă!

Fostul judecător al Tribunalului Caraș-Severin, trimis în judecată pentru fapte de corupție, a formulat plângeri penale împotriva unui agent-șef adjunct și a unui agent-șef principal din IPJ Caraș-Severin, Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare, dar a cerut totodată și tragerea la răspundere a Ministerului Afacerilor Interne și a Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin. Nicușor Maldea vorbește despre comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, supunerea la rele tratamente și două infracțiuni de abuz în serviciu. Toate, în concurs de infracțiuni!

Fostul magistrat a sesizat organele de cercetare penală deoarece, în mod abuziv, cei doi polițiști i-ar fi încălcat drepturile constituționale. Concret, spune Maldea, cei doi ar fi dispus ilegal continuarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, în condițiile în care Înalta Curte de Casație și Justiție îi înlocuise această măsură cu cea a controlului judiciar. „M-au supus, timp de 62 de ore și 37 de minute (în perioada 24 iunie 2016, ora 19.31 – 27 iunie 2016, ora 10.08), unei măsuri privative de libertate (arestul la domiciliu) fără niciun act sau temei legal, deși le-am repetat de mai multe ori că, potrivit celor relatate de ofițerul de serviciu din data de 24.06.2016/25.06.2016, măsura arestului la domiciliu a fost revocată”, a scris Maldea în plângerea penală.

Nicușor Maldea a descris în amănunt filmul evenimentelor, cum a ajuns să fie obligat de polițiștii de la IPJ Caraș-Severin să nu iasă din casă, deși nu mai avea această restricție impusă la un moment dat de către instanțele de judecată. Fostul judecător a fost plasat în arest la domiciliu în 1 aprilie 2016, moment în care, potrivit procedurii, organul de supraveghere i-a ridicat cartea de identitate și pașaportul. Acestea i-au fost restituite pentru a se putea deplasa în capitală la termenul de judecată din 24 iunie, dată la care Înalta Curte i-a admis contestația și a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, măsură prin care nu i se interzicea decât părăsirea țării. Minuta încheierii, susține Maldea, a fost comunicată de sectorul de executări penale din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție către IPJ Caraș-Severin prin fax, fiind primită în aceeași zi, la ora 19.31. Fostul judecător a ajuns în Reșița, la sediul Poliției, noaptea târziu, în jurul orei 2.30, pentru a preda cartea de identitate ofițerului de serviciu. „Acesta mi-a spus că nu-mi poate primi cartea de identitate întrucât reprezentanții Biroului Supravegheri Judiciare nu i-au lăsat dovada de primire a acesteia. La insistențele mele a fost de acord să primească actul meu de identitate. (…) Ofițerul de serviciu mi-a comunicat că l-a contactat telefonic pe «Ivan» de la Biroul Supravegheri Judiciare care i-a spus să nu-mi mai ridice cartea de identitate întrucât măsura arestului la domiciliu a fost revocată. Mi-a spus că actul de identitate va rămâne la mine și că voi fi căutat dimineață de lucrătorii Biroului Supravegheri Judiciare”, a învederat Nicușor Maldea.

Acesta susține mai departe că nimeni din cadrul IPJ nu l-a căutat în dimineața zilei de 25 iunie, motiv pentru care l-a sunat el pe un agent-șef adjunct, numai că acesta i-ar fi spus că habar n-are de înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Polițistul a făcut verificări și l-a sunat el de data asta pe Nicușor Maldea. „La ora 11.51 m-a sunat și mi-a spus că ei nu au primit minuta încheierii de la Înalta Curte, astfel că se va prezenta la domiciliul meu cineva din cadrul serviciului pentru a-mi ridica actul de identitate”, susține Maldea în plângerea penală. La ora 13.00, un agent-șef principal de la Biroul de Supravegheri Judiciare s-a prezentat acasă la Maldea, i-a ridicat buletinul și i-a mărturisit că el nu i-a comunicat în niciun caz ofițerului de serviciu din noaptea trecută că ar fi fost revocată măsura arestului la domiciliu, deoarece el nu primise minuta de la Înalta Curte.

Practic, Nicușor Maldea a fost obligat să respecte strictețile arestului la domiciliu, deși această măsură fusese înlocuită cu una mult mai puțin restrictivă. De exemplu, în zilele de 26 și 27 iunie, când fostul magistrat s-a deplasat la București pentru a studia dosarul în care e judecat pentru luare de mită, a fost obligat să respecte un traseu stabilit de organele de Poliție, să nu se abată deloc de la acesta și să nu intre decât în benzinării, pentru alimentarea autoturismului și folosirea grupului sanitar. Maldea este convins că minuta încheierii Înaltei Curți era cunoscută de reprezentanții Biroului Supravegheri Judiciare atunci când, în mod ilegal spune el, îi prelungeau, cu de la sine putere, măsura preventivă a arestului la domiciliu. Prin aceasta, fostul judecător apreciază că a fost supus unui tratament degradant, că i-au fost încălcate drepturile constituționale, mai exact libertatea individuală și libera circulație. Prețul pentru toate acestea îl va preciza pe parcursul anchetei penale sau a cercetării judecătorești, în cazul în care se va ajunge în sala de judecată.

CITEȘTE ȘI:

gif card de energie dacus 1000x100

EXCLUSIV. Denunț halucinant făcut de un om de afaceri împotriva unui judecător! Intermediar, un interlop!

Acuzat de luare de mită, judecătorul Maldea a reclamat Statul Român la CEDO!

Reşița, devalizată din Tribunalul Caraș-Severin! CET-ul, Prescomul, Piețele și Drumurile, șmenurile tandemului Tudor – Maldea!

Judecătorul Maldea a mai primit 30 de zile de arest preventiv!

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/