EXPLOZIV. Au jucat teatru! Contracte mascate prin care banii Primăriei Reșița au ajuns în buzunarele lui Crina și Stepanescu?!

De la o zi la alta, fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, se dovedește a fi un om foarte, foarte fals, iar actualul șef al administrației publice locale, Ioan Crina, a fost prins cu minciuna când s-au adus în discuție lucrările pe care firma sa le execută pe banii Primăriei Reșița. Chiar de către contracandidatul său, Ioan Popa!

Atât Stepanescu, cât și Crina au atacat public în repetate rânduri firma căreia administrația publică locală i-a concesionat parcările cu plată din Reșița. În timp ce firma respectivă era desființată în presă de cei doi, pe la spate, foarte discret, aceasta derula contracte de lucrări în valoare de milioane de lei. Bani de care s-a bucurat și Crina, ca subcontractant! Și, după cum se tot zvonește, și Stepanescu, dar sub o altă formă. În mod cert acesta din urmă s-a bucurat de șpăgile primite de la o altă firmă, lucru dovedit de procurori și instanța de fond și recunoscut chiar de fostul primar.

Deşi spunea că nu a fost de acord cu concesionarea parcărilor către SC Eco Bau Parc SRL, fostul primar Mihai Stepanescu a acceptat ca mai multe lucrări de construcţii şi peisagistică urbană să fie efectuate de această firmă, fără a anunţa public şi aceste contracte. Firma respectivă nici nu prea executa lucrările, ci le subînchiria, unele dintre ele ajungând chiar la firma viceprimarului Ioan Crina! Din conţinutul convorbirilor telefonice interceptate în mod autorizat de DIICOT într-un dosar penal rezultă că au existat înţelegeri între Ioan Crina şi Valentin Armașu, în sensul stabilirii câştigătorului licitaţiilor la care participau împreună, în schimbul subcontractării unor lucrări, în funcţie de interesul de moment al fiecăruia.

Un asemenea contract ar putea fi cel încheiat la 28 noiembrie 2011, care are numărul 1705 şi prin care firma lui Ioan Crina subcontractează „lucrări pentru reabilitarea carosabilului, amenajarea locuri de parcare şi refacere trotuare”, contract care, evident, are ca scop întreţinerea domeniului public al municipiului Reşiţa, unde Ioan Crina era consilier local şi apoi viceprimar. Acest contract nu apare în declaraţia de interese a viceprimarului din anul 2012, deşi era vorba despre subcontractarea unei lucrări din domeniul public. Vezi aici!

Mai mult, ca viceprimar cu atribuţii de primar, acuză contracandidatul său la primărie, Ioan Popa, Crina chiar ar fi semnat recent eliberarea garanţiei de bună execuţie şi recepţia de lucrări. Lucrări efectuate de firma lui Crina și recepționate tot de Crina, în calitate de viceprimar cu atribuții de primar. Aspect care ar trebui să genereze o analiză a Agenţiei Naţionale de Integritate, căci poate fi vorba despre un flagrant conflict de interese, Crina declarând că deţine 80 la sută din acţiunile Speed Prod!

Subcontractări în lanț!

Popa a organizat o conferință de presă în care a ținut să demonstreze cum Crina minte cu privire la lucrările pe care firma sa le execută în municipiu. În acest sens, a prezentat o secvență dintr-o emisiune a postului local de televiziune, Banat TV. Întrebat fiind dacă sunt adevărate zvonurile potrivit cărora firma sa are contracte directe sau prin intermediari cu Primăria Reșița, Crina a negat. Popa a pus însă pe masă contractul la care am făcut referire mai sus, din care ar cam reieși altceva. „Contracandidatul meu Ioan Crina afirma într-o emisiune televizată că firma Speed Prod, al cărui acționar principal este fratele său, nu a avut niciodată contracte de asfaltare în Primăria Reșița. Vă pun la dispoziție contractul de prestări servicii încheiat cu firma Camand în octombrie 2011, pentru tronsoanele Reșița 3 și Reșița 4, tot ceea ce înseamnă din centru până la Muncitoresc, la Minda, cu o valoare de 6,8 milioane plus TVA, contract executat de firma Speed Prod, în timp ce dl Crina era viceprimar. Acum câteva luni, după trei ani de la executarea lucrărilor, viceprimarul sau primarul interimar Crina semnează eliberarea garanțiilor de 10 la sută pentru lucrarea făcută de Crina!  Este un lucru extrem de grav, nu înțeleg cum de Curtea de Conturi nu s-a sesizat în tot acest timp despre acest conflict de interese! De fapt, acest contract a fost a treia subcontractare. Primăria a atribuit contractul lui Ecobau, de aici la Camand și mai departe la Speed Prod. Cu această ocazie sper să se sesizeze și organele de control și să ia măsurile care se impun. Ne putem face o idee despre omul cu care avem de a face la Primăria Reșița!”, a dezvăluit Ioan Popa.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Au plătit cu ochii închiși!

La fel de interesantă este și o altă afacere care are în centrul atenției cam aceleași personaje. Între SC Eco Bau Parc SRL și SC Polmar Construct Serv SRL a fost încheiat acordul de subcontractare lucrări nr. 285/02.04.2012, având ca obiect reabilitare carosabil, amenajare locuri de parcare și trotuare în zona Triaj Lunca Moroasa în municipiul Reșița, pe o perioadă de trei luni de la data începerii lucrărilor, şi o valoare de 445.801,36 lei fără TVA. În perioada martie – iulie 2012, SC Eco Bau Parc SRL a emis către SC Polmar Construct Serv SRL un număr de 16 facturi, în valoare totală de 561.215 lei, din care una singură, respectiv factura nr. 127/31.07.2012 a fost în valoare de 552.774 lei – din care 445.801 lei a reprezentat reabilitare carosabil, amenajare locuri de parcare zona Triaj Lunca Moroasa și 106.992 lei TVA, în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă, au facturat către SC Polmar Construct Serv SRL lucrări identice la aceeași locație și SC Eurocar Impex SRL și SC Travis Sprint SRL. Practic, trei firme au decontat şi susţinut că au făcut lucrările, lucrări admise de edilii Primăriei Reşiţa şi acceptate la plată.

Relații vechi, afaceri dubioase

După arestarea primarului Mihai Stepanescu, viceprimarul care a preluat şi atribuţiile de primar, Ioan Crina, a ieşit, din nou, virulent în conferinţe de presă în care condamna Eco Bau Parc pentru că ar amenda abuziv reşiţenii. A dat însă de fiecare dată asigurări că va reuşi o mediere cu firma pentru a se rezilia contractul. Crina nu a suflat însă o vorbă despre buna colaborare a primăriei cu această firmă pe lucrările de construcţii. Firmă cu care lucra excelent și în calitate de om de afaceri, nu numai de edil! Cel puțin așa au notat procurorii într-un rechizitoriu DIICOT: „Administratorul a pus la dispoziţia lui Crina Ioan, asociat şi administrator al SC Speed Prod SRL, facturi fictive prin care acesta a mărit artificial cheltuielile înregistrate în contabilitate şi a justificat emiterea de facturi către beneficiarii lucrărilor executate de această societate, în schimbul ajutorului pe care acesta i l-a asigurat în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local Reşiţa şi apoi în calitate de viceprimar al municipiului Reşiţa”.

Despre cele apărute în rechizitoriul DIICOT, Crina a spus că sunt niște neadevăruri, niște lucruri false și că, probabil, îl va acționa în instanță pe cel care i-a prejudiciat imaginea. Mai mult decât atât, despre lucrările la care face referire Ioan Popa, Crina a mărturisit că totul e perfect legal, că firma sa a fost controlată de organele statului și că nu s-a constatat vreo abatere de la litera legii.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/