Soția primarului condamnat pentru corupție de la Zăvoi, noul director al OPC!

Schimbările șefilor de instituții sunt pe val în Caraș-Severin, acestea continuând să aibă loc la nivelul deconcentratelor din județ.

La finele lunii septembrie, fostul director al instituției, Cristian Angyal, a părăsit funcția de conducere, după ce și-a dat demisia. Acesta a explicat la vremea respectivă pentru reporterii Express de Banat faptul că la București s-ar fi pus presiuni asupra sa să renunțe la funcție, deși profesional nu i s-a reproșat nimic.

CITEȘTE ȘI: Primarul corupt de la Zăvoi nu vrea să coboare de pe „tron”. Instituția Prefectului se luptă cu morile de vânt!

Am primit seara un telefon prin care am fost anunţat ca dimineaţă să mă prezint la Bucureşti. Nu mi s-a reproşat absolut nimic legat de activitatea mea, absolut nimic legat de instituţie. Mi s-a spus că vântul bate odată dintr-o parte, altădată din cealaltă parte şi că trebuie să demisionez. Mi s-a spus că eu acum sunt împotriva vântului. Pentru refuzul de a-mi prezenta demisia mi s-a adus la cunoştinţă că voi fi repartizat în judeţul Botoşani. Totul este politic, e foarte limpede!”, a declarat Angyal pentru expressdebanat.ro pe data de 26 septembrie.

De atunci, interimatul la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor a fost asigurat de un alt angajat al instituției. Lucrurile au mers în această formă până când Isabelle Scorobete, soția edilului-șef de la Zăvoi, „a accesat” o funcție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin. Aflându-se deja în sistem n-a mai fost dificil să se prezinte la concursul organizat între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale. Așa cum era de așteptat la o competiție cu un singur candidat, aceasta l-a susținut cu brio pe data de 12 noiembrie, astfel că vineri s-a prezentat la serviciu.

CITEȘTE ȘI: Primarul și juristul de la Zăvoi contestă decizia instanței

Cine este Isabelle Scorobete?
Tânăra este absolventă a Facultății de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și soția primarului Scorobete din Zăvoi. Judecătorii l-au condamnat pe acesta la doi ani de închisoare cu suspendare, dar în ciuda faptului că există o decizie a instanței care îi confirmă complicitatea în cazul de corupție, acesta ocupă în continuare funcția de primar.

Amintim faptul că întregul caz a fost declanșat de fostul edil-șef al comunei Zăvoi, Antonie Bunei, acuzat că ar fi luat șpagă de 47.000 de euro de la omul de afaceri Romeo Dunca, pentru ca primăria să îi accepte omului de afaceri inițierea unui proiect turistic pe Muntele Mic. Atât Bunei, cât și alți șapte complici, printre care și actualul primar Ion Scorobete, au fost găsiți vinovați în acest caz, condamnările fiind considerate drastice de mulți dintre cei implicați.

CITEȘTE ȘI: SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Condamnări în dosarul omului de afaceri Romeo Dunca

FOTO: 7 Zile