Reşiţeni, la fascinantul Carnaval de la Veneţia

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Dacă anul trecut, îndrăgostiţii au fost în prim-planul Carnavalului de la Veneţia, tema de anul acesta este „Viaţa ca o mască”. Reşiţenii sunt atraşi ca un magnet de fermecătoarele măşti, care ascund în fiecare an profunzimea umană, dar scot la iveală doar fericire şi bună dispoziţie.

Carnavalul de la Veneţia este cel mai mare şi cel mai important festival veneţian. Este un amestec foarte apreciat de tradiţie, distracţie, istorie şi bună-dispoziţie, într-un oraş unic cu adevărat. An de an, atrage zeci de mii de turişti din toate colţurile lumii. Şi reşiţenii marchează într-un mod plăcut trecerea de la iarnă la primăvară şi iau cu asalt micuţul oraş, captivant în această prioadă a anului. Darian este elev în clasa a IV-a şi, alături de familia sa, a plecat să admire măştile de la Veneţia.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Am fost şi anul trecut la Carnaval, am venit şi acum şi sper să vin aici în fiecare an, pentru că este minunat. Am făcut multe poze şi sunt impresionat de ceea ce văd pe străzile de la Veneţia”, a declarat telefonic reşiţeanul, din mijlocul evenimentelor. Acesta este hotărât să îşi convingă părinţii să îl aducă la Veneţia în fiecare an.

Când a luat naştere festivalul
Festivalul din Veneţia datează încă din anul 1296. După o întrerupere de peste două secole, tradiţia Carnavalului din Veneţia a fost redescoperită de municipalitate în anul 1980, iar de atunci a avut loc anual şi s-a bucurat de un succes tot mai mare.

An de an, Carnavalul de la Veneţia are un program foarte bogat şi distractiv pentru participanţii de toate vârstele, de la concursul pentru cea mai frumoasă mască a unui copil, ce are loc în piata San Marco, până la concerte de muzică clasică, parade cu diverse tematici sau spectacole de teatru.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

De obicei, în ultima săptămână a frumoasei manifestări, au loc parade ale unor care alegorice pe apă, în oraşe din apropierea Veneţiei, cum ar fi Mestre sau Treviso. Cea mai frumoasă parte a Carnavalului însă, este participarea miilor de oameni de pe străzi.

Cât costă cazarea
În ce priveşte preţurile cu care operatorii de turism îi aşteaptă pe turişti, acestea nu sunt exagerat de mari, dacă te gândeşti la faptul că poţi vedea parada măştilor de la balcon, din Piaţa San Marco. O familie formată din trei membri, de exemplu, pentru cinci nopţi de cazare plăteşte 1037 de euro.

Reşiţenii care vor să mai plece la Veneţia, trebuie să ştie că mai au timp să facă acest lucru, mai ales că pot găsi şi preţuri mai mici la cazare, în apropierea faimosului oraş. Nimic nu poate fi mai frumos decât o vizită în Oraşul Măştilor, în pragul primăverii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157629414378699″]

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/