EXCLUSIV: Adriana Coman, mama băiatului de 8 ani rănit la Nisa, este din Reșița

Dana Simona Mardale, mama acesteia, a ajuns deja la Nisa și a reușit astăzi să-și găsească și fiica. 

Familia Adriana și Cristian Coman, împreună cu fiul său, Denis, erau în vacanță la Nisa și ieșiseră pe faleză la promenadă în momentul atacului, fiind victimele cetățeanului tunisian care a intrat în plin în oamenii de pe faleză.

Băiatul de numai opt ani, Denis Coman, a fost primul identificat de autorități, într-un spital de pediatrie din Nisa. ”În ceea ce privește situația minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetățean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul atașatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoțit rudele în cursul vizitei la spital și a discutat cu medicii curanți. De asemenea, la fața locului se află și ambasadorul României în Franța.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate”, transmite Ministerul Român de Externe.

Imediat după ce a primit această veste, bunica maternă a minorului, Dana Simona Mardale, a plecat spre Nisa, pentru a fi alături de nepotul său și pentru a ajuta autoritățile franceze la identificarea celor doi părinți ai acestora. Din fericire, astăzi în jurul prânzului a fost identificată și Adriana Coman. ”Ministerul Afacerilor Externe informează că mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franța aflat la faţa locului şi al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate. Verificările cu privire la situația celuilalt cetăţean român dat dispărut continuă. Reamintim faptul că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate”, anunță Ministerul Român de Externe.

Deși originară din Reșița, Dana Mardale, mama femeii identificate astăzi, nu era în oraș în momentul accidentului, ci se afla la muncă în Italia, de unde a plecat direct spre Nisa. Se pare că nici familia Coman nu mai locuia în Reşiţa, ci se mutase la Timişoara, dar Adriana Coman s-a născut şi a făcut şcoala aici, la Reşiţa.

Verişoara acestora, Paula Ciupag, a postat o fotografie cu cei trei membri ai familiei şi roagă pe toată lumea să dea share la acea fotografie, pentru a se reuşi şi identificarea lui Cristian Coman, tatăl băiatului şi soţul Adrianei, care nu a fost identificat până la această oră. „MAE a pus la dispoziția cetățenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, autoritățile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabilă la numărul: +33 493722222”.

Oricine poate da relaţii despre Cristian Coman este rugat să anunţe la numerele de telefon de mai sus, pentru ca familia să fie reîntregită. Potrivit unui anunţ al ministrului sănătăţii francez, autorităţile mai au de identificat un singur bolnav, dar anunţul a fost făcut cu foarte puţin timp înainte de identificarea Adrianei Coman, aşa că este greu de spus dacă aceasta era ultima persoană rănită identificată, sau este posibil să mai fie una, care ar putea fi chiar Cristian Coman.

 

VOM REVENI CU AMĂNUNTE.