Vezi când se deschide unitatea militară de aviație din Caransebeș!

Fostul aeroport din orașul gugulanilor va deveni în curând cel mai complex serviciu aeronautic din zona de Vest a țării. Încă de la 1 decembrie unitatea militară există din punct de vedere juridic și în scurt timp va exista și practic.

Elicoptere SMURD, elicoptere ale Poliției de Frontieră și intervenții în munți sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le vor avea locuitorii din Banatul Montan odată cu deschiderea oficială a unității militare de aviație amplasată pe fostul aeroport din Caransebeș. Majoritatea procedurilor au fost realizate, iar la mijlocul lunii ianuarie activitatea aeronautică va începe.

Terenurile pentru construirea acestui amplasament au fost mutate de la Consiliul Local al Caransebeșului către Consiliul Județean și de acolo către Ministerul Afacerilor Interne în ultima ședință de consiliu din acest an. „Consiliul Județean a făcut dezmembrările de rigoare ale terenurilor pentru birouri și un hangar și spații de garare pentru elicopterele unității militare de aviație care juridic există de la 1 decembrie, dar faptic va funcționa din luna ianuarie a anului viitor”, a explicat Marcel Vela, edilul-șef al municipiului Caransebeș.

Activitățile desfășurate în cadrul unității vor salva cu siguranță multe vieți, de la intervenții în caz de incendii sau accidente la acțiuni specifice salvamontiștilor pe munții din județ. „În sfârșit se va desfășura o activitate aeronautică în municipiul Caransebeș.  Elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație vor executa misiuni de aviație în zona graniței cu Serbia prin Poliția de Frontieră, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență, misiuni de salvare în munți sau cazuri de salvare de vieți pentru pacienți în urma unor accidente sau bolnavi, iar în același timp pentru intervenție în zona alpină, pentru a salva vieți în urma unor evenimente  montane sau a stinge incendiile în zonele greu accesibile. Toate aceste activități care se vor desfășura în unitatea militară de aviație de la Caransebeș sunt spre folosul și în binele municipiului, al județului Caraș-Severin și al întregii zone a Banatului Montan”, mai adaugă primarul Marcel Vela.