Elevii cărășeni, instruiți preventiv. În caz că vor să emigreze!

Cum România este, potrivit statisticilor instituțiilor europene, al doilea stat din lume ca emigrare a populației, după Siria, nu mai miră pe nimeni că miniștrii umblă prin țară să instruiască tinerii cu privire la drepturile avute în alte state.

La Reșița a ajuns chiar ministrul Românilor de Pretutindeni, atât de controversata Natalia Intotero. Tocmai pentru că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu alte instituții publice, desfăşoară în perioada mai – octombrie 2018 Campania Naţională „Informare acasă! Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate.

Natalia Intotero a prezentat cele mai importante elemente ale campaniei destinate românilor care intenționează să studieze sau să muncească peste hotare, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Reșița, în sala de şedinţe a Consiliului Județean Caraș-Severin. Evenimentul a găzduit peste 200 de participanți, elevi, studenți și directori ai liceelor din județ, cadre universitare și reprezentanți ai consiliului elevilor și asociațiilor județene.
„Prin Campania Națională «Informare acasă! Siguranță în lume!» dorim să prevenim și să combatem factorii de risc la care se expun românii care aleg să plece peste hotare și, totodată, să susținem procesul de integrare a românilor în țările unde aceștia trăiesc, studiază sau muncesc, precum și a reinserției și reintegrării sociale, odată cu decizia de a reveni în Româniai“, a sublinat ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Campania își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, tinerii prezenţi la eveniment, elevi ai mai multor licee din judeţ, au fost informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice de alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

Proiectul se derulează în două etape: prima – în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua – în septembrie-octombrie, destinată adulţilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/