(E) Marcel Vela: „Aş dori în Parlament un grup al susţinătorilor Regiunii Vest!”

Candidat pe lista pentru Senatul României din partea PNL, Ion Marcel Vela a declarat că, dacă va fi votat de oameni şi va avea ajutorul lui Dumnezeu să ajungă în Senat, va milita pentru crearea unui „grup parlamentar” al Regiunii Vest, care să reunească toţi parlamentarii din cele patru judeţe (Caraş-Severin, Arad, Hunedoara şi Timiş), indiferent de partidele din care fac parte pentru a sprijini dezvoltarea acestei zone.

Eu am observat zilele astea că partea de drum naţional care trece prin municipiul Reşiţa (DN 58 – n.r.) este întreţinută de către Primăria Reşiţa, ceea ce nu mi se pare corect, pentru că şoferii plătesc taxă de drum, taxă care nu ajunge la Primăria Reşiţa, ci la compania de drumuri şi ar fi normal ca tot ei să o şi administreze”, a remarcat Vela.

Liderul liberal a adăugat că şi în Parlamentul European, deşi sunt grupuri politice oficiale, PPE, ALDE, ASD, Verzii, există neoficial şi grupurile naţionale, iar atunci când interesul naţional o cere votează toţi în favoarea ţării care i-a trimis în Parlamentul European.

Candidat pentru un loc în Senatul României, Vela a mai arătat că Partidul Naţional Liberal susţine Asociaţia „Din suflet pentru suflet”, înfiinţată de către Tudoriţa Nicula şi că, la sesizarea acesteia, va fi foarte atent la amendarea codului fiscal astfel încât CAR-urile pensionarilor să nu mai fie obligate să plătească executori pentru a putea reţine sume din pensiile membrilor.

Articolul cu CARP poate fi reparat tot în Parlament şi ne-am însuşit observaţiile celor de acolo pentru a realiza un amendament la acel articol, pentru a nu împovăra şi mai mult pensionarii care sunt obligaţi să apeleze la împrumuturile oferite de CARP”, a explicat Vela.

Practic, potrivit Noului Cod Fiscal, Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor nu mai pot reţine ratele membrilor direct din pensie pentru că, odată cu apariţia Noului Cod Fiscal, astfel de reţineri se pot face doar de către executorul judecătoresc, executor care ar trebui plătit tot de către pensionar în această situaţie.

Vela a mai spus că, odată cu încheierea campaniei electorale, trebuie să se termine şi orice dispute şi animozităţi dintre partide şi să lupte cu toţii pentru ca oamenii din judeţele lor să aibă parte de un trai mai bun.