Dunărea, vândută la Palatul Parlamentului! Urmează invazii de moldoveni la Moldova Nouă!

Președintele Asociației „Dunărea” din Moldova Nouă a participat la sfârșitul lunii iunie, la invitația Autorității Naționale pentru Turism, la conferința internațională  “Managementul Integrat al Calităţii pentru Destinaţiile Turistice: Cheia pentru competitivitate”, ocazie cu care a “vândut” pentru mai mult de 30 de agenții de turism frumusețile și atracțiile din Clisură.

Autoritatea Naţională pentru Turism a organizat la sfârșitul lunii iunie, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Turismului, conferinţa internaţională “Managementul Integrat al Calităţii pentru Destinaţiile Turistice: Cheia pentru competitivitate”. Este cel mai important eveniment internaţional de turism organizat în România, a avut loc la Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Iorga, și s-a bucurat de prezența unor înalţi oficiali ai statelor membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului, consultanţi şi experţi ai Organizaţiei Mondiale a Turismului, înalţi oficiali români, reprezentanţi mass-media, reprezentanţi ai industriei turistice din România şi ai autorităţilor publice locale. La eveniment a fost invitat și președintele Asociației „Dunărea Moldova Nouă”, Corneliu Martin, care s-a întors acasă cu vești excelente.

Participarea la conferință a celor de la Asociația „Dunărea Moldova Nouă” a fost una foarte productivă, în sensul că peste 30 de reprezentanți ai agențiilor de turism din țară și străinatate au primit pliante de prezentare cu obiectivele turistice din zona Clisurii Dunării, interesul fiind unul foarte mare pentru vizitarea și promovarea zonei Moldova Nouă. Acest interes s-a materializat și cu o ofertă de colaborare cu Asociația Internațională pentru Turism „Receptor Chișinei” din Republica Moldova. Reprezentanții acesteia s-au arătat foarte interesați de obiectivele turistice din zona Clisurii. „Am rămas impresionat de interesul delegațiilor străine pentru a cunoaște locuri virgine, necunoscute și de o frumusețe deosebită din zona Clisurii Dunării! Conceptul de ecoturism la noi este prea puțin cunoscut și din cauza lipsei unei strategii naționale care trebuie realizată și implementată la toate nivelurile:  local, regional și national!”, a declarat pentru Express de Banat președintele Asociației „Dunărea Moldova Nouă”, Corneliu Martin.