Două imobile arse… din joacă!

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Semenic” al judeţului Caraş-Severin au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară din comuna Păltiniș.

La locul incendiului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi o maşină operativă. Incendiul se manifesta violent şi exista pericolul propagării la toate camerele locuinţei. Au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de 500 de mp, un tractor şi o remorcă cu fân. Pompierii au salvat o parte însemnată din bunuri, evacuând mobilierul aflat în interiorul locuinţei.

Pompierii au fost operativi și la stingerea unui incendiu la un punct termic din Reşiţa. Au ajuns foarte repede la locul evenimentului şi au stins incendiul în mai puţin de un sfert de oră, dar din cauza materialelor textile care se aflau in interior şi care au favorizat arderea intensă, punctul termic a fost afectat în proporţie de 80%.

Având în vedere că cele două incendii, se pare, au izbucnit în urma jocului copiilor cu focul, pentru prevenirea unor asemenea evenimente ce pot pune în pericol viaţa şi bunurile persoanelor, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Semenic” recomandă luarea măsurilor necesare pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii, fiind o obligaţie a persoanelor care răspund potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor. Totodată, se interzice: păstrarea surselor de foc, cum sunt chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz şi altele asemenea, în locuri unde au acces copiii, nesupravegherea minorilor, precum şi blocarea lor în casă cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune.