Două blocuri stau cu acoperișurile distruse de furtună de mai bine de un an. „Cele aproape 100 de familii nu reprezintă prioritate pentru statul român”

A trecut mai bine de un an de la furtuna ce a făcut prăpăd în orașul Oțelu Roșu și familiile de la cele două blocuri care au rămas fără acoperiș riscă să intre din nou în iarnă fără ca acoperișul să le fie reparat.

Oamenii sunt nemulțumiți și apelează din nou la Primărie pentru a le rezolva problema, însă primarul Luca Mălăiescu se vede cu mâinile legate în acest caz.

Adrian Dunei face o sesizare din nou la administrația publică locală lăsând un mesaj pe adresa de Facebook a ziarului nostru. „Stimate domnule primar Luca Mălăiescu, în atenția domnului prim-ministru Mihai Tudosie, vă înștiințez că la noi în cartierul Tineretului, Bl 7 și Bl 5, din oraș Oțelu Roșu au foste distruse acoperișurile la cele două blocuri de furtună anul trecut. Rog a binevoi să ne confirmați dacă s-au acordat fonduri de la Guvernul României, deoarece dumneavoastră ați acordat doar suluri de carton pentru a fi acoperit acoperișul celor două blocuri, imediat după furtună. Mă întreb oare de ce nu ni s-a reparat acoperișul până în prezent? Vă rog ca să vă implicați pentru repararea celor două acoperișuri pentru că și acum apa de ploaie se prelinge pe pereți”, spune Adrian Dunei, locatar al blocului cu numărul 7.

Șeful administrației publice locale, Luca Mălăiescu, spune că, deși s-au făcut vizite în teritoriu de către fostul prefect Florența Albu și s-au trimis rapoarte exacte cu pagubele survenite în urma acelui prăpăd, nici până în zi de astăzi nu au venit fondurile pentru repararea celor două acoperișuri.

„Fostul prefect mi-a transmis că acele locuințe sunt proprietate personală și Guvernul nu poate aloca fonduri pentru reparații. Se pare că cele aproape 100 de familii nu reprezintă prioritate pentru statul român pentru că ar trebui să dețină asigurare pentru locuințe și să fie despăgubite de către agenția de asigurare. Am cerut 80.000 de lei pentru un acoperiș, 160.000 de lei în total și ni s-au alocat doar 24.000 de lei pentru refacerea unui colț dintr-un acoperiș de la Liceul Bănățean, care a fost afectat de furtună, după ce a căzut un brad peste clădire. Eu voi încerca să port discuții și cu noul prefect și să merg din nou la Guvern, dar în acest moment nu am convingerea că voi și reuși”, a declarat pentru expressdebanat.ro primarul Luca Mălăiescu.