Doctorul Telbis nu și-a spălat șpăgile! Procurorii nu renunță la a-i confisca averea fabuloasă!

Cel mai mare șpăgar dovedit din Caraș-Severin, doctorul Sebastian Telbis, a fost achitat de către Tribunalul Caraș-Severin pentru acuzația de spălare de bani, instanța refuzând și cererea de confiscare extinsă a averii!

Sentința Tribunalului Caraș-Severin i-a nemulțumit profund pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, care au declarat apel acestei sentințe, ne-a informat Laura Iancu, prim-procurorul unității de parchet.

Condamnat pe 6 noiembrie 2014 de către Tribunalul Arad la trei ani de închisoare pentru 291 de acte materiale de luare de mită, Sebastian Telbis a cerut la începutul acestui an Judecătoriei Timişoara să-i aprobe liberarea condiţionată, instanţa cu pricina hotărând: „admiterea cererii de liberare condiţionată a petentului Sebastian Telbis, aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Timişoara. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 42/2015emis de Tribunalul Caraş Severin, în temeiul sentinţei penale nr. 33/2015”. Ministerul Public a contestat sentinţa la Tribunalul Timiş care, pe 30 martie, a respins contestaţia Parchetului şi a dispus definitiv liberarea condiţionată a celui mai mare medic şpăgar dovedit.