Doar 0,7% dintre firmele cărăşene au cifra de afaceri de peste 1 milion de euro!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Introducerea, de la 1 ianuarie 2018, a impozitului pe cifra de afaceri pentru venituri de sub 1 milion de euro ar însemna că aproape toţi operatorii economici din Caraş-Severin vor fi astfel impozitaţi, indiferent dacă au sau nu profit!

Ministerul Finanțelor Publice anunță, pe site-ul instituţiei, că în ședința de ieri a Guvernului a fost „dezbătută în primă lectură“ Ordonanța de urgență privind modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Proiectul de act normativ prevede, printre altele, „majorarea plafonului pentru încadrarea în categoria microîntreprinderilor, de la 500.000 de euro la 1 milion euro, și includerea în acest sistem de impozitare a tuturor contribuabililor care desfășoară activități exceptate în prezent“.

„Pentru 450.000 de firme care au o cifra de afaceri de sub un milion de euro se va institui un impozit de doar 1% pe cifra de afaceri, față de impozitul de 16% pe profit, cât se plătește în prezent“, a declarat, tot ieri, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Premierul Mihai Tudose declarase, în 17 iulie, după o şedinţă a conducerii coaliţiei PSD-ALDE, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, el spunându-le jurnaliştilor să considere subiectul închis. Şeful Executivului anunţa atunci că ministrul Finanţelor a prezentat datele şi în şedinţa coaliţiei, iar decizia este ca impozitul pe cifra de afaceri să nu fie introdus, un astfel de impozit fiind „ca o coasă“.

1000x100 (3)

Conform ultimelor bilanţuri depuse, dintre cei 22.000 de operatori economici din Caraş-Severin, doar 160 au avut în anul 2016 cifră de afaceri de cel puţin 1 milion de euro! Deci doar 0,7%! Peste 500.000 de euro venituri au înregistrat 300 de agenţi economici din judeţ, iar minimum 100.000 de euro, aproximativ 1.100 de firme.

„În privința românilor care desfășoară activități independente (medicii, avocații, notarii, jurnaliștii, scriitorii, artiștii etc.), aceștia nu vor mai plăti contribuții sociale raportate la sumele obținute din aceste activități. Aceste contribuții se vor calcula la nivelul salariului minim pe economie“, mai precizează Ministerul Finanţelor Publice.

Pe de altă parte, ministrul Mişa a declarat, potrivit Mediafax, că „agenții economici nu vor mai putea fi cercetați penal în cazul unei fraude pe lanțul de TVA, decât dacă există probe materiale că respectivul agent economic a intrat în contact cu firmele evazioniste. În prezent, punerea sub urmărire se putea face doar pe baza unei simple suspiciuni. Se elimină astfel situațiile în care nu se acorda deductibilitate TVA pentru că o companie avusese o relație comercială cu o a patra sau a cincea companie pe lanț care crease un act de evaziune“.

Sursă foto: antreprenor.info.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/