Vezi aici piața imobiliară din județ!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Orașele județului Caraș-Severin prezintă o diversitate de stadii de dezvoltare socio-economică, iar acest fapt influențează inevitabil tranzacțiile imobiliare. Așa se face că, de la un oraș la altul, se găsesc și diferențe de preț de  30 de mii de euro.

Un apartament cu două camere, la mare căutare în momentul de față pentru cuplurile proaspăt căsătorite, poate oscila între 35 de mii de euro, în orașe ca Reșița, Băile Herculane sau Oțelu Roșu, ori poate costa doar 4500 de euro, în orașe ca Anina sau Oravița.

Bineînțeles, prețurile sunt în funcție de dotările pe care le are un apartament, de la bloc izolat la centrală proprie și geamuri termopan. Chiar cu sau fără aceste beneficii, cel mai mic preț întâlnit pe piața imobiliară din Reșița pentru un apartament cu două camere nu scade sub 15 mii de euro, pe când cele din Anina, Oravița și Moldova Nouă abia ating această sumă, în condițiile în care apartamentele sunt în zonă centrală și complet utilate.

Așadar, pe site-urile de imobiliare se găsesc apartamente cu două camere, în zonă centrală, cu prețuri între 22 de mii de euro și 35 de mii de euro, pentru Reșița, între 28 de mii de euro și 35 de mii de euro, pentru Băile Herculane,  între 7 mii și 16 mii de euro, pentru Oravița, între 22 și 31 de mii de euro, pentru Caransebeș,  iar pentru Bocșa în jur de 15 mii de euro. Moldova Nouă se învârteşte în jurul sumei de 10 mii de euro, plus-minus. Anina este pe ultimul loc, un apartament de două camere într-o zonă bună fiind de la 4.500 de euro și până la 12 mii.

Specialiștii în tranzacții explică fenomenul

promovare banner maxagro Muzeul TM

Expertul imobiliar Dan Nănuț explică pentru Express de Banat de ce există această diferență între orașele județului. „Tranzacțiile sunt pe Reșița cele mai multe. Anina, Moldova Nouă și Oravița sunt zone moarte, e dezastru acolo din punctul acesta de vedere, de aceea apar și astfel de prețuri surprinzător de mici. Oamenii nu au ce lucra acolo, de aceea nici nu cumpără”, a explicat acesta.

Surpriza apare la Băile Herculane, un oraș ce se chinuieşte să renască, dar care, fiind stațiune balneoclimaterică, are prețuri foarte mari. „Motivul pentru care locuitorii din Băile Herculane își permit să crească prețurile este că oferta e slabă. Sunt doar câteva apartamente de vânzare, pentru că sunt vreo zece blocuri în toată stațiunea. Dacă nu au concurență își permit să pună ce preț vor, dar ca stațiune, în momentul de față, nu se merită. Puterea de investiție nu vine din județ, ci din partea Olteniei”, mai adaugă Dan Nănuț.

Foto: tion.ro

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/