Dezvoltare personală prin muzicoterapie la Reşiţa

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

În această săptămână, timp de cinci zile, în Sala Multimedia a Universității „Eftimie Murgu Reșița“ se desfăşoară un „Atelier de dezvoltare personală prin muzicoterapie și instrumente de percuție“.

Formatori sunt Jean Baptiste Odobeștianu, muzicoterapeut atestat în Franța, licențiat în Pedagogie Socială, şi Anamaria Anghelescu, specializat în antropologie și masterand al programului de Pedagogii Alternative și Arte Teatrale în Educație FPSE București. Derulat în perioada 5-9 februarie 2018, atelierul este organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin împreună cu Centrul de Voluntariat Reșița, în parteneriat cu Asociația Humains Profiles, cu sprijinul Universităţii „Eftimie Murgu“ și al Ligii Studenților din UEMR.

„Atelierul pe care îl propunem pentru luna februarie include activități de muzicoterapie, training și dezvoltare personală, educație nonformală, activități de team building, și promovează concepte ca educația emoțională, leadership, atitudine nediscriminatorie, fairplay, spirit civic și comunitar. În activitățile desfășurate la atelier vor fi folosite instrumente de percuție de origine amerindiană, africană și asiatică, împreună cu metafora ca element central. În cadrul întâlnirilor din cele 5 zile ale atelierului de muzicoterapie îmbinăm elementele ludice ale muzicii cu procesul de învățare și cunoaștere de sine prin experimentare. Tinerii își vor forma abilități practice de mânuire a instrumentelor, în paralel cu deprinderea unor noțiuni legate de educația nonformală și educația emoțională“, informează Daniela Lupşan, de la DJST Caraş-Severin.

 

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Programul atelierului este desfășurat pe parcursul celor cinci zile, în intervalul orar 10⁰⁰-18⁰⁰. Participanții sunt 25 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 de ani, care au fost selectați pe baza evaluării formularului de aplicație completat. Criteriile de selecție au vizat: disponibilitatea pentru implicare activă în desfășurarea atelierului; motivația personală; motivația de a propune și de a împărtăși idei și experiențe.

„Acest atelier face parte din tradiția organizațiilor noastre în furnizarea, pentru tineri, a serviciilor de educație nonformală, menite să le îmbunătățească aptitudinile și competențele de întreprinzători și lideri ai diferitelor activități și proiecte pe care le desfășoară în comunitate. Atelierul de muzicoterapie, inițiat urmând modelul altor organizații din diferite țări cu experiență în educație nonformală, este o premieră pentru noi“, mai precizează Daniela Lupşan.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/