Deputatul Valeria Schelean îi ia la întrebări pe miniștrii Lia Olguța Vasilescu, Liviu Pop și Ilan Laufer!

Parlamentarul PNL de Caraș-Severin le cere miniștrilor Muncii, Educației și celui al Mediului de afaceri, comerț și antreprenoriat să prezinte lucrurile concrete pe care le-au făcut pentru corelarea curriculei școlare cu cerințele pieței forței de muncă, așa cum PSD promitea prin programul de guvernare.

Valeria Schelean-Șomfelean spune că piața muncii arată foarte clar prăpastia care există în România între ceea ce pregătește școala și cererea de forță de muncă, de calificările solicitate de către angajatori. Deputatul PNL le aduce aminte celor trei miniștri de programul de guvernare prin care PSD promitea șanse mai bune pentru tineri, de păstrarea în țară a tinerilor profesioniști sau de realizarea unui program de prognoză a evoluției pieței muncii. Totodată, prin același program, avertizează Valeria Schelean-Șomfelean, social-democrații își luau în fața românilor angajamentul că vor realiza o analiză asupra forței de muncă și că vor modifica programa școlară în funcție de cererea pieței.

Cum prea multe nu s-au schimbat față de anii trecuți și angajamentele respective au rămas cel puțin deocamdată la stadiul de promisiuni, Valeria Schelean-Șomfelean le-a adresat astăzi miniștrilor Lia Olguța Vasilescu, Liviu Pop și Ilan Lauer mai multe întrebări. Deputatul PNL vrea să știe dacă a fost realizată analiza asupra forței de muncă, care sunt măsurile ce se impun a fi luate pe termen scurt, mediu și lung, ce modificări s-au luat în calcul pe anul curent pentru corelarea curriculei școlare cu piața forței de muncă, precum și ce măsuri se au în vedere în următorii doi ani pentru armonizarea curriculei școlare cu piața muncii.