Debranșat de la CET, Spitalul Județean nu rămâne fără căldură!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Căldura în calorifere și apa caldă nu vor fi o problemă la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Instituția se apropie de finalizarea unui proiect demarat în 2010 și care conduce la asigurarea în regim propriu a apei calde și agentului termic la cele trei staționare din municipiul reședință de județ.

Spitalul nu va avea probleme în această iarnă cu furnizarea agentului termic, consideră conducerea instituției. Managerul Dumitru Secășan a prezentat astăzi membrilor Comisiei de Dialog Social a județului Caraș-Severin, întruniți la Prefectură, stadiul licitației și al proiectului de încălzire, dată fiind ,,despărțirea” de furnizorul de până anul acesta, societatea CET 2010 Reșița SRL.

,,Din primăvara lui 2014 am avut o solicitare către Consiliul Județean și în urma unei hotărâri a Consiliului Județean din aprilie 2014 s-au aprobat fonduri pentru achiziția de centrale termice pentru toate cele trei staționare: I, II și III. Ieri a fost desemnat câștigătorul  licitației. În 29, dacă totul decurge normal, o să înceapă lucrările, iar la 1 noiembrie o să putem oferi agent termic produs de noi și sperăm ca prin acest agent termic să creștem gradul de inocuitate al pacientului, să creștem gradul de confort al pacientului și să facem și economie. După ce o să funcționeze aceste centrale termice, sperăm să facem economii cu aproape 30% față de cheltuielile anterioare. Aceste centrale termice vor avea două cazane fiecare, pentru apă și pentru agent termic. La ora actuală noi producem singuri apă caldă, iar dacă nu se va termina lucrarea și vine frigul mai devreme, noi putem să facem un transfer termic de la apă caldă spre calorifere”, a spus managerul Dumitru Secășan. Acesta a menționat că sistemul va funcționa pe gaz în perioada rece, iar din martie se speră funcționarea doar pe lemne.

promovare banner maxagro

Spitalul Județean de Urgență Reșița are în prezent 835 de paturi, iar pacienții care le vor ocupa nu vor avea probleme cu confortul termic, a mai asigurat Dumitru Secășan.

STPT job 1000x200

Comments

  1. pacient says:

    O adevarata lectie de termotehnica,cum se face un transfer termic DE LA APA CALDA LA CALORIFERE!Bravos!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/