De ce se taie copacii de pe Bulevardul Revoluția din Decembrie? Primarul Popa le răspunde nemulțumiților

Lucrările începute pe Bulevardul Revoluția din Decembrie au stârnit un val de nemulțumiri în mediul online din partea reșițenilor din cauza faptului că angajații Primăriei taie copacii. Nelu Popa le explică de ce.

Primarul Nelu Popa a reacționat după ce mai mulți reșițeni s-au declarat nemulțumiți de faptul că Primăria taie copacii de pe malul Bârzavei. Mai exact, Serviciul Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița a început miercuri lucrările de reabilitare a trotuarului cuprins între Centrul Civic și podul de la 7 Noiembrie. Intervenția include însă și „montare pavele, marcare pistă de biciclete și amenajarea zonei verzi, ce presupune tăierea arborilor existenți care sunt îmbătrâniți și prezintă risc mare de prăbușire, și înlocuirea acestora cu un aliniament de arbori ornamentali”, după cum anunța Primăria cu o zi înainte de startul lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: Un trotuar din Reșița, distrus de lucrări, intră mâine în reabilitare

Dacă la capitolul „refacere trotuar” cetățenii nu au avut nimic de obiectat, nu la fel se poate spune despre tăierea copacilor. Așa că primarul Popa le explică prin câteva fotografii de ce a ales această variantă. Pe lângă aspectul inestetic cauzat de faptul că arborii au crescut peste zidul de beton de pe margine, aceștia reprezintă și un pericol în caz de furtună.

„Am observat discuțiile din mediul online cu privire la lucrările de pe bulevardul Revoluției din Decembrie. Nu vreau să le comentez prea mult, vă las pe dumneavoastră să o faceți după ce comparați fotografiile de mai jos între cum trebuie să arate un bulevard îngrijit și situația în care l-am preluat, cu riscuri mari de accidentare la fiecare furtună și cu aspectul de «simbioză» între beton și natură”, a scris Nelu Popa pe pagina de Facebook Deschide Reșița.