Cu picioarele pe pământ, la 50 de km de Valea Domanului! [FOTO]

În ciuda declarațiilor ultra optimiste ale rosso-nerilor dinaintea partidei, Lugojul a administrat principalei pretendente la promovare primul eșec în acest sezon al Ligii a III-a de fotbal.

La ceva mai mult de 24 de ore de la declarațiile pline de optimism și ironiile la adresa liderului seriei, ACS Șirineasa, semnate de secundul Lucian Dobre, fotbaliștii reșițeni au fost readuși cu picioarele pe pământ de Lugojulul lui Cosmin Petruesc. Roco Sandu spunea și el înaintea jocului că lugojenii nu au cu ce să-i surprindă pe elevii săi și că lucrurile vor sta în teren altfel decât la amicalul jucat în vară și pierdut cu 0-2. În mare, tehnicianul CSM-ului a avut dreptate, gazdele au jucat cam ceea ce anticipau reșițenii. A fost însă suficient un singur moment în care lugojenii i-au surprins, în minutul 20, când Lazea l-a executat magistral pe Zimmermann, cu un șut superb din afara careului, pentru ca Reșița să piardă primul meci al sezonului. Un sezon în care pentru a-și îndeplini obiectivul, promovarea, nu își poate permite prea multe astfel de sincope.

Echipa lui Roco Sandu și Lucian Dobre a avut o posesie superioară a balonului la Lugoj, dar în 90 de minute doar Poiană a amenințat cu adevărat buturile adverse. Și a făcut-o o singură dată! În schimb, Petruesc și-a grupat echipa pe două linii, a cerut organizare, disciplină și atenție la greșeala adversarului. Au fost vreo trei, de fiecare dată ducând la ocazii foarte mari, însă Zimmermann s-a opus majorării scorului de fiecare dată. S-a terminat 1-0 pentru CSM Lugoj, ceea ce nu e o tragedie pentru echipa din Valea Domanului, dar este un al doilea semnal de alarmă după victoria chinuită, venită în prelungiri, cu puștii de la Centrul Național de Pregătire Timișoara. Mai e mult de lucru până ca rosso-nerii să vorbească pe teren aceeași limbă de la conferinețele de presă, dar la fel de adevărat este că echipa e schimbată în proporție de mai bine de 50 la sută și că mai are nevoie de timp, de răbdare și de susținere.

„Am întâlnit o echipă înșelătoare, urăsc să joc cu Lugojul, nu arată nimic și bate 1-0. Problema este că nu am dat noi gol. Ne-a lipsit inspirația în fața porții, au fost multe momente de indecizie, pentru că am avut ocazii. Am dominat jocul, dar asta nu ne mai încântă. Lipsa de inspirație în fața porții ne-a costat. Va trebui să îndreptăm ce n-am făcut bine la Lugoj și timp e suficient pentru asta”, a declarat antrenorul Roco Sandu pentru expressdebanat.ro.