Criza anestezicelor la Spitalul Judeţean Reşiţa a devoalat probleme asemănătoare la Urologie! „Ajungem să asistăm, poate, și la moartea pacienților!”

untitled design set 970x90 px

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița, doctorul Paul Purea, nu știa nimic de criza de anestezice. Şefii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, la fel! În tot acest timp, conducerea spitalului a minţit că sălile de operaţii sunt deschise pentru orice tip de intervenţii chirurgicale, nu numai pentru cazurile de viaţă şi moarte!

„Ar fi trebuit să mă anunțe și pe mine! Eu nu mă mir, am spus că această măsură a măririi salariilor la medici e o măsură luată de Guvern ca să îngroape definitiv sistemul medical! Nu puteau mări chiar așa de mult salariile! La SJU Reșița, 90% din buget este cheltuit pe salarii, iar 10% merg la arierate. Așa că pentru materiale sanitare, investiții și înzestrare nu au mai rămas bani! Eu cred că toate forțele politice, în frunte cu senatorii și deputații de Caraș-Severin – care nu fac și nu au făcut mare brânză niciodată pentru Caraș-Severin -, trebuie să mergem la Ministerul Sănătății pentru a rezolva această situație. Asta este! Ajungem să asistăm, deși nu vrem, poate și la moartea pacienților!”, spune consilierul județean dr. Paul Purea, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului.

CITEŞTE ŞI: Dezvăluirile Express de Banat, confirmate: Operaţii puse în stand-by din cauza lipsei de anestezice! Conducerea Spitalului Judeţean, prinsă cu minciuna devenită patologică!

Despre criza de anestezic nu a fost informat nici Consiliul Judeţean. „Într-adevăr, ieri au fost sistate operaţiile la rece, pentru că furnizorului de anestezic i-a fost interzis dreptul de a mai livra acest medicament. Nu este o problemă cu medicamentul în sine, este o problemă a furnizorului. Există înlocuitori, dar nu la noi în ţară, s-a luat legătura cu un alt furnizor şi astăzi vom primi anestezic. Nu este niciun fel de problemă, operaţiile la rece au putut fi reprogramate pentru că nu au pus în pericol viaţa pacienţilor. Urgenţele au fost asigurate în permanenţă, nu i s-a pus în pericol viaţa vreunui pacient pentru că nu am fi avut anestezic”, a precizat Popovici pentru expressdebanat.ro.

publicitate ziar expresb 1000x100

Vicele CJ avea cunoștință despre o altă problemă a spitalului. Aflase de ea oarecum întâmplător. Și nu de la conducerea spitalului. „Am vorbit cu doctorul Secăşan. Venise la Consiliul Județean. Am aflat de la dumnealui despre o substanţă necesară în Secţia de Urologie, care sterilizează aparatele endoscopice și care era pe terminate. Am discutat inclusiv cu furnizorul acelei substanţe care se mai găsea în doze foarte mici pe Secţia Urologie și am dat drumul la o nouă comandă”, a mai spus Popovici.

Cititorii Express de Banat taxează și ei managementul de la Județean pentru felul în care a ales să „informeze”, dar și să administreze Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Cristina Stan scrie că nu ar fi de mirare dacă unii doctori ar opera fără anestezie… țara tuturor posibilităților”, iar Sorin Adrian Patrascu  se întreabă: „Dacă dai o șpagă, cum îți sugerează medicul sau asistentul, se găsește? Eu cred că da!”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/