Crima de la Domaşnea, sancționată de autorități… „a treia zi după Scripturi” (UPDATE)

Deşi evenimentul a avut loc cu două săptămâni în urmă, abia astăzi agresorul a fost reţinut şi propus pentru arestare preventivă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin anunţă că, abia astăzi, faţă de  Mihai Benghia s-a luat măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, cu începere din  8.07.2016 până în data de 9.07.2016,  pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. „S-a reţinut ca stare de fapt că în seara zilei de 24.06.2016, în jurul orelor 22.00, inc. B.M.V.,  pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unor neînţelegeri mai vechi,  persoana vătămată G.O.G.  l-a agresat pe inc. B.M.V., moment în care inc. B.M.V a ripostat, lovindu-l puternic cu pumnul în faţă pe G.O.G., care a căzut pe spate, lovindu-se cu capul de carosabil; în timpul conflictului, inc. B.M.V a fost lovit cu cuţitul în zona toraco-abdominală de fiul persoanei vătămate G.O.G., mai precis G.I.. Numitul G.O.G. a decedat ulterior la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş”, transmit procurorii, fără a explica, însă, şi de ce moartea lui Grigore Galescu este anchetată abia la mai bine de două săptămâni după producerea evenimentului. Procurorii mai spun că faţă de Mihai Benghia, prin referatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin din data de 8.07.2016, s-a formulat propunere de arestare preventivă pe 30 zile.

UPDATE ora 17.15

Instanța a decis arestarea la domiciliu a lui Mihai Benghia. ”Am fost citat astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, unde i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile clientului meu, după care a dat o amplă declarație, iar procurorul de caz a considerat că se impune măsura reținerii, ulterior fiind citați la Tribunalul Caraș-Severin, pentru că a fost propusă arestarea preventivă a clientului meu. Am arătat judecătorului de drepturi și libertăți că cea mai drastică măsură nu se impune și am cerut, în subsidiar, arestul la domiciliu sau controlul judiciar”, ne-a declarat Cosmin Bolosin, apărătorul lui Benghia.