Consulul Germaniei ne-o spune în față: „Dacă vreți investitori, atunci trebuie să aveți meseriași bine pregătiți!”

Ralf Krautkrämer, consulul german la Timișoara, a lăudat inițiativa primarului Nelu Popa, care a înființat școala duală la Reșița, explicând că și în Germania sistemul de învățământ dual a reprezentat unealta perfectă pentru dezvoltarea unor mari investiții.

Cele 160 de locuri pentru prima serie la școala duală se vor ocupa în final, anunță Nelu Popa, chiar dacă acest sistem de învățământ a fost primit inițial cu oarecare dezinteres de absolvenții de clasa a opta. Cu ocazia vizitei sale la Reșița, consulul german la Timișoara a încurajat el însuși adolescenții să opteze pentru școala duală, un sistem care a avut mare succes și în Germania.

„Mă mir și mă bucur de perspectivele învățământului dual la Reșița. E pur și simplu fain să constați că oamenii încep să priceapă cât de mare este potențialul uman atunci când e pregătit la un alt nivel. Dacă vreți investitori, atunci trebuie să aveți meseriași bine pregătiți. Sistemul dual este o unealtă pentru asta. La ora actuală, la Timișoara e un șomaj negativ, ceea ce nu poate exista pentru mult timp”, a afirmat Ralf Krautkrämer.