Consiliul Județean investește în Semenic. Compensează lipsa de interes a investitorilor!

Liderul de la Palatul Administrativ promovează ideea dezvoltării turistice a zonei montane din apropierea Reșiței, mai ales că acum și infrastructura este adecvată.  

La finele acestui an s-au încheiat lucrările DJ Văliug-Slatina Timiș. Prin urmare, turiștii vor putea circula în condiții civilizate, fără să mai fie nevoiți să-și rupă în două mașinile pentru a schia pe vreme de iarnă sau pentru a înota în Lacul 3 Ape pe timp de vară.

Singurul mare minus al zonei este acum lipsa de servicii furnizate turiștilor. Cum mediul privat este tot mai mult băgat în faliment de la un sezon la altul din cauza lipsei de zăpadă, autoritățile județene susțin că a sosit timpul să preia din atribuțiile mediului privat și să acționeze și pe alt plan, chiar dacă acest rol nu este prevăzut de lege. Nu cu mult timp în urmă, la sediul Palatului Administrativ a fost prezentat filmul investiției care se dorește a fi realizată pe Muntele Semenic, iar ideea nu a fost abandonată. În continuare se caută surse de finanțare.

,,În ce privește proiectul de pe Muntelui Semenic, fondurile care vor fi alocate prin POR sunt doar de circa 10 milioane de euro, ceea ce înseamnă că va trebui să completăm acest proiect pe care îl construim pe secvențe, pe segmente, dacă vreți, va trebui să îl completăm și cu fonduri din alte finanțări preponderent europene, poate și guvernamentale. Formatul Programului Operațional Regional pentru acest exercițiu bugetar european nu a venit încă, probabil că îl vom avea în martie, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, la recenta deplasare care a avut loc la Drumul Județean Văliug-Slatina Timiș.

CITEȘTE ȘI:  Semenicul înflorește prin noi proiecte inedite