Consilierii județeni au arătat un dispreț total față de lege! Vârf de lance: deputatul Mocioalcă!

Deși legea spune că alegerea președintelui CJ se face prin vot secret, mulți dintre consilierii județeni și-au arătat votul.

De altfel, acțiunea a fost atent plănuită încă de la început. Căci, deși secretarul general al judeţului, Darian Ciobanu, le-a explicat aleșilor județeni că noua Comisie de validare va fi funcțională până la finalul mandatului, liderul grupului PSD l-a propus în această comisie chiar pe Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, care este și deputat și care, mai mult ca sigur, va alege să rămână deputat, și nu consilier județean. Dar, pentru a putea supraveghea votul, Mocioalcă s-a băgat în comisia de validare și a stat chiar în ușa cabinei de vot, astfel încât niciun consilier județean din alianţa creată în jurul PSD să nu poată ascunde felul în care a votat. Asta, deși legea stabilește clar că votul este secret!

Ba, mai mult, atunci când liderul liberal Marcel Vela a atras atenția președintelui de ședință pesedist Nicolae Grindeanu că unii consilieri județeni își arată votul, adică practic ies afară din cabina de vot cu buletinul neîmpăturit, Grindeanu nu a luat nicio măsură, argumentând că este o opțiune personală și că „asta e treaba comisiei de validare”! Adică fix a acelora ce trăgeau cu ochiul la votul colegilor lor!

Gestul nu este unul tragic, căci partidele au, până la urmă, libertatea de a-și face propria politică, după cum consideră. Dar, dacă legea spune că este un vot secret, e greu de înțeles de ce tocmai partidele și, mai ales, un membru al legiuitorului, al Parlamentului, în loc să schimbe legea, o eludează pe față.

Văzând că nu e cale de-ntors cu faţa spre respectarea legii, Vela i-a trimis și el pe liberalii Cojocaru și Gâfu, cei doi membri PNL din Comisia de validare, să stea în fața lui Mocialcă, pentru ca acesta să nu mai poată vedea atât de lesne cum votează apropiaţii săi. Acțiune, oricum, inutilă, căci procedeul împăturirii tardive a buletinelor de vot a continuat, astfel încât, la final, Silviu Hurduzeu a obținut 17 voturi din totalul de 31. Moment în care uneperistul Mihai Bona s-a ridicat de pe scaun și l-a felicitat, ostentativ, lămurindu-se astfel imediat suspecta cifră 17, în loc de anticipata 16!

Dar, probabil, deputatul Mocioalcă ține cu orice preț să demonstreze, ori de câte ori are ocazia, că atingerea scopului politic scuză mijloacele folosite! Ceea ce am observat și noi. De mult…