UPDATE. Conducerea Spitalului Județean de Urgență este audiată la parchet! (FOTO)

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara fac cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează procedura de achiziţii publice, prin supraevaluarea preţului. 

În baza autorizaţiei emise de către instanţă, procurorii fac percheziții la sediul Spitalului Județean de Urgență din Reşiţa.

spital_audieri

Din surse neconfirmate oficial, mai mulți angajați ai spitalului, dar și directorul Dumitru Secășan se află acum la Parchet, unde sunt audiați de procurori.

Reprezentanții Ministerului public fac precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE 1 – Neoficial, achizițiile ar viza firma omului de afaceri Sorin Mușat.

UPDATE 2 – Directorul Spitalului Județean, Dumitru Secășan, a afirmat că acțiunea procurorilor este una de control. „Ne-au intervievat pe tema achizițiilor. Ce pot să vă spun este că instituția are o comisie de achiziții din care fac parte mai mulți membri. Au ridicat documente, mai multe nu știm. Mai departe verifică ei, este treaba celor care fac ancheta să se pronunțe. Probabil, este vorba despre aparatura medicală, și nu despre medicamente”, a declarat Dumitru Secășan pentru Express de Banat.

La audieri a fost prezent și directorul medical al Spitalului Județean, Iaro Marșalic.

audieri_spital audieri_spital1

UPDATE 3 – Audierile de la Parchetul de la Tribunalul Caraș-Severin din această după-amiază au fost precedate de percheziții pe care procurorul le-a făcut la Spitalul Județean de Urgență, mai exact, la birourile de contabilitate și achiziții. De aici au fost ridicate unele documente, după care șefii instituției și întreg personalul compartimentelor vizate au fost chemați la audieri.

Revenim cu amănunte!