Compactarea deșeurilor din drumul Lupacului ridică diferite probleme

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

O dată cu soluția temporară propusă pentru deșeurile din Caraș-Severin, au apărut și primele probleme,  în principal din cauza lipsei sortării deșeurilor.

Utilajul de compactat și împachetat deșeurile nu sortează gunoaiele ce ajung în aparat și de aici pleacă numeroase probleme. Toate aceste nereguli nu fac altceva decât să îngreuneze și să prelungească termenul de un an de zile dat pentru depozitarea temporară a deșeurilor în depoul din drumul Lupacului.

Tocmai pentru anunțarea reșițenilor de problemele cu deșeurile, primarul municipiului, Mihai Stepanescu, a convocat reprezentanții mass-media și directorii companiilor ce se ocupă cu menajarea deșeurilor din județ. Toată problema deșeurilor nu face altceva decât să crească costurile la care sunt supuși reșițenii: „Principalul motiv pentru care suntem aici este să stabilim soluții care să ajute la diminuare plăților pe care trebuie să le facă reșițenii pentru gunoiul menajer. De asemenea, dorim să analizăm stadiul în care se află comasarea gunoiului. Trebuie să avem un plan de strategie și să dăm răspunsuri reșițenilor săptămânal, dacă nu, măcar lunar, despre care este posibilitatea de a avea un deponeu serios”, declară primarul Mihai Stepanescu.

Față în față s-au expus principalele probleme: datorită resturilor menajere neconforme, cum ar fi mobilierul sau chiar și peturile cu dop, sârma ce ține legat balotul cu deșeu se rupe. Din această cauză, comasarea maldărului de gunoi se derulează foarte încet și acest lucru prelungește termenul provizoriu de la un an la doi.

promovare banner maxagro Muzeul TM

O soluție ar fi trierea și partajarea gunoiului pe categorii, astfel încât la depou să nu ajungă decât gunoiul care poate fi supus utilajului de compactat. O altă variantă propusă a fost cea a selectării manuale a deșeului ce a ajuns deja la depozitul temporar: „Vom face un contract cu câțiva concetățeni care se vor ocupa de sortarea manuală când mașinăria de compactat și împachetat nu funcționează. Știm că este o soluție care va dura mult, dar este singura pe care o avem”, declară Tiberiu Pădurean, director A.D.I.

S-a hotărât ca, în cazul în care deșeurile ce provin din șapte localități din județ, vor depăși locul alocat depozitării, acestea vor fi trimise la depoul ecologic de la Drobeta Turnu Severin. Tocmai pentru această soluție se iau în calcul și costurile ce vor veni dacă decizia se va concretiza. De asemenea, cum majoritatea operatorilor ce acționează pe raza județului sunt angajați temporar, s-a hotărât următoarea soluție: „La Reșița pregătim încă o dată licitația pentru activitatea de colectare a deșeurilor, de salubrizare a orașului pentru că ne-am lovit de contestații și cred eu că va fi mult mai simplu dacă avem de-a face cu un operator nu doar într-o relație temporară sau tranzitorie”, mai adaugă primarul Mihai Stepanescu.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/