Colegiul Național CD Loga ‒ tineret, inovație, libertate de exprimare. La mulți ani și la cât mai multe performanțe!

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Patronul spiritual al Colegiului Național CD Loga din Caransebeş a fost sărbătorit astăzi într-un cadru festiv, prin activități menite să pună în valoarea prestigioasa școală, cu o istorie veche de peste 400 de ani. Primarul Felix Borcean, Nicolae Grindeanu, profesor ieșit la pensie cu 20 de ani vechime ca director al școlii, directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu, directorul Arhivelor Statului, Ovidiu Roșu, precum şi foarte mulți foști și actuali profesori au luat parte la activitățile desfășurate de elevii școlii.

Astăzi a fost despre ei, despre cei care trudesc zi de zi pe băncile școlii sau la catedră, despre cei care fac parte din cluburile de lectură, școala comunitară, revista școlii, clubul de teatru, vocațional, asociațiile școlii sau cei care desfășoară activitatea în radioul colegiului ori cei care sunt olimpici la învățătură. S-au prezentat filme despre ei, s-au organizat expoziții și standuri despre fiecare activitate în parte.

Primarul Felix Borcean, ca fost director la Colegiul Traian Doda, a declarat că nu mai consideră demult Colegiul CD Loga o școală concurentă, ci dimpotrivă, ca primar a finalizat proiectul campusului școlar desfășurat anevoios și cu multe împotmoliri, a reușit să paveze curtea școlii pentru accesul facil al elevilor în unitatea de învăţământ și se gândește la schimbarea în viitor a feței liceului prin renovarea fațadei unității școlare.

„Sunt pentru dezvoltarea tuturor unităților de învățământ și, ca drept exemplu, la începutul mandatului cel mai mult ne-am ocupat de Colegiul CD Loga, pentru că aveam un proiect de încheiat. Acum m-am simțit din nou profesor pentru câteva clipe și întotdeauna prezenţa între elevi și profesori mă face să mă simt confortabil. Le transmit și pe această cale colegilor și elevilor de la Loga să-și păstreze prospețimea și să rămână fideli misiunii nobile care este educația”, ne-a declarat edilul orașului, Felix Borcean.

Muzeul TM

„Ne dorim performanțe cât mai multe prin copiii pe care-i educăm și să avem, dacă s-ar putea, și o școală la fel de frumoasă ca și elevii pe care-i avem”, a menționat directorul unității școlare, Gabriela Pfeiffer.

„Am avut obligația, noi, profesorii, de a continua linia ascendentă a predecesorilor noștri, pentru că suntem într-o școală care are o bogată tradiție în formarea învățătorilor și a educatorilor, în 1984 noi am sărbătorit 4 secole de învățământ pedagogic românesc la Caransebeș și suntem obligați să mergem pe această idee a pregătirii, pentru că generațiile precedente au confirmat, au înțeles misiunea lor și noi nu puteam să procedăm în alt mod, echipa școlii a înțeles acest lucru și am avut șansa să am o echipă cu adevărat profesionistă, care și-a făcut cu adevărat datoria. Acum, la acest moment aniversar, ziua liceului care s-a instituit anual și respectă data de 1 noiembrie nașterea patronului spiritual Constantin Diaconovici Loga, vreau să vă mai spun că dincolo de preocuparea pentru meseria pe care o dobândesc absolvenții este ca să rămână printre unitățile preocupate cu adevărat e obținerea de performanță școlară, singurul criteriu apt care să demonstreze că într-o instituție există sau nu calitate”, a declarat fostul director al liceului, prof. Nicolae Grindeanu.

„Sunt în clasa a X-a vocațional și în acest liceu sunt din clasa a III-a și, în tot acest timp, am ajuns să mă descopăr pe mine și am descoperit că-mi plac muzica, copiii, pot să comunic mai ușor cu ei. Cadrele didactice s-au schimbat din clasa a V-a și până acum, așa… , urcând și coborând, dar cred că cel mai mult mi-a atras atenția diriginta mea, dna Alina Ardelean din clasele V-VIII, și diriginta actuală, dna Cecilia Clipa. Mi-aș dori să se deschidă cantina, pentru că ne povesteau profesorii ce bine era cu o cantină în școală și vreau să cunosc și eu această experiență sănătoasă. Şi mi-aș mai dori să avem pe coridoare dulăpioare cu numele noastre la fel ca și în alte licee din România, nu din străinătate, din România, pentru că avem și astfel de licee. Ce simt pentru liceu? Multe emoții, multe trăiri, amintiri, CD Loga înseamnă tineret, inovație, libertate, anii adolescenței în care noi ne putem exprima cum vrem”, ne-a declarat Doriana Maria Lăzăroni, elevă în clasa a X-a vocațional.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/