COD PORTOCALIU. Caraș-Severinul, sub amenințarea puhoaielor!

Ploile anunțate pentru această perioadă au făcut din nou pagube. În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase prognozate în contextul avertizărilor meteorologice/hidrologice de cod portocaliu, la nivelul judeţului Caraș-Severin exsită numeroase probleme și riscuri!

Pe DN 57 este blocat tronsonul Cozla – Berzasca, la km 65+600, din cauza căderilor de pietre, în urma scurgerilor de pe versanţi şi șapte localităţi au rămas fără alimentarea cu energie electrică, pe parcursul mai multor ore. Este vorba de Dognecea, Ocna de Fier, Moldoviţa, Padina Matei, Gârnic, Ciclova Română şi Ciclova Montană. La această oră sunt depăşite cotele de inundaţie ale pârâului Fizeş (Tirol) şi ale pârâului Vornic (Ramna).

Reprezentanții ISU Semenic au acţionat în localitatea Bocşa pentru a evacua apa din patru curţi inundate şi la Sicheviţa, pentru o curte. Pompierii militari din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin rămân în alertă pentru a interveni în sprijinul autorităţilor locale şi a populaţiei, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

Situația este critică și pe DN 58 B, între Măureni și Gherteniș. Pe o porțiune de drum de 10 m lungime, apa măsoară 10 cm, astfel că circulația este îngreunată și se circulă pe un singur sens de mers.

Circulația trenurilor pe linia ferata Reșița – Caransebeș este oprită între Brebu și Caransebeș din lipsă de tensiune pe linie, cauzată de fenomenele meteo.

Reamintim că până duminică, orele 16.00, Județul Caraș-Severin se află sub avertizare hidrologică de cod portocaliu. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin s-au luat măsurile necesare în vederea informării autorităţilor locale, structurilor responsabile privind gestionarea situaţiilor de urgenţă care s-ar putea produce ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase prognozate, precum şi a populaţiei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin a transmis comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă un set de măsuri privind activităţile care trebuie desfăşurate pentru gestionarea corectă a situaţiilor de urgenţă generate de manifestarea fenomenelor menţionate, în vederea evitării pierderii de vieţi omeneşti şi pentru a limita eventualele pagube.