Cine și de ce i-a lăsat nemâncați pe elevii din Bocșa?

Elevii bocșeni ar fi trebuit să beneficieze din 2016 de o masă caldă, dar la ei n-a ajuns nici măcar mirosul mâncării proaspăt gătite. Asta deși banii au fost aprobați și bugetați!

În 2016, sumele au trebuit restituite pentru că, deși legea privind masa caldă fusese aprobată, încă nu apăruseră normele metodologice, astfel încât să poată fi și implementat proiectul. Cu alte cuvinte, în tot anul 2016 banii au stat necheltuiți, iar copiii, deși au mers la școală, nemâncați!

În 2017, Guvernul Grindeanu a aprobat și normele metodologice pentru aplicarea legii și toată lumea se aștepta ca măcar din martie 2017, banii fiind alocați din nou, copiii să primească o masă caldă. Doar că nici de această dată nu a fost să fie. De ce au rămas nemâncați elevii bocșeni ne-a explicat cel care a condus Inspectoratul Școlar Caraș-Severin pe perioada anului școlar trecut. Practic, Adrian Doxan, înlocuit de curând cu Ioan Benga, dă vina pe Primăria Bocșa. „Cei de la Primărie au motivat că dacă s-ar fi început procedurile de licitație pentru această masă caldă, care trebuia dată prin firmă de catering, căci școala nu avea infrastructura necesară, ar fi fost finalizate după încheierea anului școlar”, a spus Doxan. 

De ce firmă de catering și nu masă la cantina școlii sau la altă unitate din subordinea Primăriei?! Pentru că, așa cum ne-a comunicat conducerea Școlii Nr. 2, unitatea de învățământ nu are spațiu adecvat pentru servirea mesei. „Mi se pare puțin ciudat, căci Primăria are un centru de zi și, dacă școala spune că nu are spațiu adecvat, elevii ar putea servi masa acolo”, a comentat situația Elena Solomonesc, directorul AJPIS Caraș-Severin.

Profesorul Doxan ne-a asigurat însă înainte să fie demis că începând cu acest an școlar, 2017-2018, elevii Școlii Nr. 2 din Bocșa, cea din cartierul Măgura, vor primi acea masă caldă. Indiferent că va fi servită la vreo cantină sau că va fi adusă chiar la școală de o firmă de catering. Deocamdată nu se întâmplă acest lucru. De ce?! Asta am întrebat la Primăria Bocșa. Primarul Eugen Cismăneanțu se află în concediu, iar viceprimarul Brie, după ce ne-a asigurat de respectul care ni-l poartă, ne-a transmis că nu poate să ne dea informații pe această temă deoarece nu are atribuții date de primar pe linia coordonării activității școlilor.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, însă, face puțină lumină în acest caz. ”Banii sunt, dar Primăria nu face încă licitația pentru că, spun ei, așteaptă clarificări dacă banii sunt pe tot anul 2017 sau doar pentru anul școlar 2016-2017”, spune prof. Ion Moatăr. Acesta nu știe și de la cine așteaptă Primăria aceste clarificări. Singura certitudine este că elevii de la Bocșa mai au de așteptat!

 

foto:editiadesud.ro