Cine îi oprește să mai ucidă?! Țiganii din Bocșa, „teroriștii” de pe șosele! Fără permis și băuți, în mașini de lux!

Șoselele din Caraș-Severin sunt tot mai însângerate de la o zi la alta și nici nu pot fi altfel atât timp cât traficul e astăzi o adevărată junglă, în care fiecare are propriile reguli. Că lucrurile stau exact așa o demonstrează și cele trei accidente mortale petrecute la Bocșa, accidente care au fost generate de tineri țigani, care nu aveau permis de conducere. În plus, unii dintre ei erau și sub influența alcoolului!

Tragedia din dimineața zilei de 4 august, în urma căreia au murit două persoane, drept consecință a unui accident provocat de un minor, despre care martorii susțin că era băut, aproape că nu a mai mirat pe nimeni. Oamenii din oraș vorbesc despre un adevărat fenomen, despre șmecheri și beizadele care urcă la volanul bolizilor aduși din Germania și Anglia fără să aibă permis de conducere. Ar avea în schimb bani, influență și s-ar bucura de teama pe care o au față de familiile lor oamenii legii.

Până ca Mario David Hilger, un tânăr de 17 ani dintr-o familie de țigani, evident fără permis, să omoare doi oameni și să rănească alți trei după ce a spulberat pur și simplu un microbuz cu bolidul de lux al fratelui său, alte două nenorociri s-au produs la Bocșa în ultimii ani în condiții asemănătoare.

Mai întâi, în 2010, Mihail Dumitrescu, care avea la acea vreme 18 ani, a dărâmat un zid cu BMW-ul pe care îl conducea cu 200 km/h. A omorât-o pe Minodora Pera, în vârstă de 20 de ani, şi l-a lăsat fără un picior pe Sabin Tismonar, un tânăr fotbalist. L-a durut undeva! „Ne-a râs în nas, duminică am înmormântat-o pe sorea mea şi sâmbătă el a fost la discotecă. A venit din Italia, unde se ocupă cu furturi. A stat 24 de ore în arest şi atât”, spunea la acea vreme sora victimei. Sabin Tismonar a rămas infirm. În urma accidentului. „A băut vreo 200 de ml de Alexandrion. L-a prins beţia la volan. Eu eram cu el. Fata a ieşit dintr-un Non Stop şi i-a spus să o ducă şi pe ea acasă. El a luat-o către Berzovia, în loc să meargă să o lase pe Dora acasă. Am avut cel puţin 175 km/h. I-am spus de vreo cinci-şase ori să oprească, dar degeaba. Când a coborât, nici nu s-a uitat la ea, era supărat din cauza maşinii. Eu am fost sportiv, am jucat fotbal atâţia ani, acum am rămas fără picior”, și-a adus aminte victima lui Mihail Dumitrescu.

Judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, Mihail Dumitrescu şi-a recunoscut faptele cu seninătate. A fugit din țară înainte să-și afle pedeapsa. Inițial primise o pedeapsă-șoc: trei ani de pușcărie cu suspendare! La rejudecare însă, a fost condamnat la patru ani de pușcărie! La care s-a adăugat încă unul, pedeapsă aplicată în alt dosar penal. În total, cinci ani în spatele gratiilor! Dumitrescu a fost dat în urmărire internațională, pentru că s-a sustras executării pedepsei.

În 23 martie 2014, a fost rândul lui Petru Stoica, în vârstă de 24 de ani, să provoace groază la intrare în Bocșa. Acesta a accidentat mortal un biciclist în vârstă de 59 de ani, pe care pur și simplu l-a decapitat. Scenele groaznice de la fața locului au fost imposibil de privit de trecători. Stoica le-a fluturat polițiștilor pe sub nas un permis de conducere din Italia. S-a dovedit a fi fals! De fapt, se dovedise deja cu destul timp înainte de tragedie, dar Poliția și justiția din România funcționează mai degrabă în interesul unor astfel de infractori. Petru Stoica fusese condamnat în 2011 pentru că a fost prins conducând pe drumurile publice fără a avea permis la un an de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de trei ani. Orice încălcare a legii penale în acest interval de timp i-ar fi putut atrage imediat revocarea suspendării condiţionate, cu alte cuvinte, pedeapsa ar fi devenit executorie, iar el, încarcerat.

În 13 noiembrie 2013, deci în perioada termenului de încercare, Stoica a fost prins din nou la volan. Tot fără permis! De fapt, a prezentat organelor de poliţie un permis italian. Autorităţile italiene susţin însă că nu au eliberat un astfel de act cetăţeanului român, astfel că permisul lui Stoica s-a dovedit a fi fals. Asta înseamnă o altă infracţiune. Motive suficiente pentru ca Stoica să fi fost trimis după gratii. Nu s-a întâmplat așa, a urcat din nou la volan și a omorât un om nevinovat, un pasionat de ciclism. Stoica a fost con-damnat într-un final la cinci ani de închisoare. I s-a aplicat un spor de doi ani și șase luni, astfel că va executa în total șapte ani și jumătate de pușcărie!

Cele mai grave consecințe le are însă accidentul de anul acesta, în care minorul Mario David Hilger a omorât doi oameni, iar alții încă se chinuie prin spitale. El a fost externat de curând, e încă în convalescență, dar liber, fără cătușe la mâini. Se așteaptă și rezultatul probelor biologice, deoarece există destule indicii că ar fi fost băut. Dar indiferent de aceste rezultate, un lucru e cert: doi oameni sunt deja în pământ

Îi oprește cineva pe acești „teroriști” ai șoselelor să mai ucidă?! Niciunul dintre ei nu s-a urcat pentru prima dată la volan în ziua tragediilor pe care le-au provocat! Dar astea nu se văd din mașinile – radar plantate la ciupeală, nu-i așa?!