Cinci reșițeni au câștigat Maratonul celor 24 de ore de înot!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

O performanță deosebită au realizat cinci înotători din Reșița. Aceștia au stat o zi întreagă în bazin și au făcut parte din echipa câștigătoare a Maratonului celor 24 de ore de înot, de la Brașov.

Obișnuiți ai podiumurilor de premiere încă de pe vremea junioratului, cei cinci reșițeni au participat pentru a doua oară la un maraton de înot. Și s-au dovedit a fi cei mai buni din cele 20 de echipe înscrise în competiție. Sergiu Ghimboașă, Miroslav Coicici, Paul Petrescu, Bogdan Ibănișteanu și Marius Ibănișteanu, alături de cinci înotători din Pitești, unul din Brașov și unul din București, au alcătuit echipa câștigătoare (Hyperion) a celei de-a 22-a ediții a Maratonului celor 24 de ore de înot. Campionii au înotat în total 104 kilometri și 500 de metri pe parcursul celor 24 de ore, cu aproape 30 km mai mult decât echipa de pe locul al doilea.
Competiția a avut loc în Bazinul Olimpic de înot din municipiul Brașov.

Iată câteva reguli ale maratonului de înot, pentru a putea înțelege amploarea acestei întreceri:

untitled design set 970x90 px

Fiecare concurent înoată câte 30 de minute în cadrul a patru serii de 6 ore, în 24 ore efectuând 4 schimburi. Fiecare sportiv va intra la ora la care este programat. În cazul în care un sportiv nu intră la ora stabilită și nu participă o rezervă din echipa respectivă, în dreptul acestuia se vor trece 0 (zero) bazine la acel schimb. Arbitrii de pe fiecare culoar contorizează numărul de bazine pe care fiecare echipă le parcurge în 24 de ore. Câștigă echipa care a înotat mai multe bazine în 24 ore.

Prezența la locul de start a concurenților se face numai cu 5 minute înaintea startului. Orice prezență la mesele de arbitraj la o altă oră decât cea programată aduce penalizarea echipei cu zece bazine (un bazin = 50 metri).
Schimbul ștafetei se va face după 30 de minute, la sosirea concurentului din apă la capătul de unde a fost dat startul. Orice start furat va aduce o penalizare de zece bazine pentru echipa vinovată. Un start este furat dacă concurentul curent pleacă înainte de fluierul arbitrului sau înainte de a sosi concurentul precedent. Competiția se termină a doua zi, la ora 10:00, după 24 de ore de la start. Concurenții aflați în apă la ultimul fluier al arbitrului au posibilitatea să își termine tura de bazin în curs.
În cadrul competiției pot participa maxim 20 echipe. O echipă este compusă din 12 sportivi și două rezerve, rezervele fiind opționale.

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/