A parcurs 2.200 de kilometri pe bicicletă!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Deși Reșița a fost tot timpul un mozaic al minorităților, în ultima perioadă, coloritul oamenilor din oraș este din ce în ce mai variat. Stabilit la Reșița, chinezul Peng Wang, în vârstă de 29 de ani, are experiențe spectaculoase la activ, printre care se presară munca în Elveția și o excursie pe bicicletă până în Tibet.

Peng Wang este unul dintre numeroșii asiatici ce s-au stabilit în orașul de pe Bârzava. La fel ca orice persoană venită din Orient pe meleaguri europene, povestea vieții este mult mai interesantă decât a celor de aici. Pentru Peng Wang, partea spectaculoasă este parcurgerea traseului către Tibet pe bicicletă. „Am plecat din Reșița pe 16 iulie și m-am dus în  Beijing și de acolo la Harbin, unde am stat câteva zile, după care am decis să plec în expediție. Am plecat cu trenul până la Chengdu, unde am niște prieteni vechi. De aici, am plecat spre Tibet, cam 2.200 de kilometri pe bicicletă”, explică Peng Wang.

publicitate online in ziar Express de Banat

Împlinirea sufletească este mai presus de efortul fizic

Deși plimbarea a durat 22 de zile, cu opriri în fiecare localitate de pe traseu, experiența a meritat tot efortul. „E dificil să mergi cu bicicleta, sunt diferențe mari de temperatură, sunt 40 de grade, iar apoi, la intrarea în Tibet zero grade celsius. Am făcut pe drum 22 de zile. Ne-am străduit să ajungem zilnic în câte o localitate, astfel încât să avem unde să dormim”, relatează chinezul reșițean.

Liniștea se găsește la mare depărtare de casă. „În China e o modă să mergi cu bicicleta până în Tibet. Beijing e un oraș mare, zgomotos, și atunci oamenii caută liniștea. Tibet e altceva, acolo sunt temple, dar nu pot să spun că aparțin vreunui cult religios. Oricum, e o provocare, un test personal să ajung acolo”, mai adaugă Peng Wang.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632580726263″]

Drumul până în Tibet a însemnat așadar împlinire sufletească. „Experiența ne-a făcut mai bucuroși sufletește pentru că am reușit să ne atingem obiectivul și am venit mai slab cu 12 kilograme, dar și mai bronzat, după ce am parcurs atâtea zile prin soare”, povestește Peng Wang pentru Express de Banat.

A ales calea cea ușoară către Tibet

Deși traseul este dificil chiar și pe bicicletă, Peng Wang explică faptul că sunt persoane care își îngreunează și mai mult drumul, mergând pe jos. „Sunt și persoane care parcurg drumul după un adevărat ritual, ce e cel mai dificil. Oamenii fac câțiva pași, după care se așează în genunchi și fac o plecăciune. În situațiile astea un drum durează chiar și trei ani”, precizează acesta.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632585091826″]

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Un alt obstacol pe lângă intemperiile apărute pe traseu, este intrarea în Tibet. Chinezii sunt singurii care au voie să intre pe bicicletă. „ Nu oricine poate intra în Tibet. La intrare se verifică buletinul. Doar chinezii pot parcurge cu bicicleta traseul”, explică Peng Wang.

Chinezul povestește că, în medie, cam 300 de oameni își manifestă zilnic intenția de a străbate traseul cu bicicleta până în Tibet, însă dintre aceștia, doar în jur de 50 ajung la destinație. Inclusiv din grupul de zece al lui Peng Wang au făcut parte persoane care au cedat, din cauza dificultății traseului, mai exact a diferențelor de altitudine. „Drumul e periculos, atunci când plouă au loc adeseori alunecări de teren și este o porțiune deosebit de periculoasă pe timp de furtună. În porțiunea respectivă, de aproximativ 300 de kilometri, bikerii așteaptă până când se formează grupuri de cel puțin 30 de persoane, ca să prindă curaj să treacă mai departe”, relatează chinezul.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632585098034″]

Reșița e acasă

Stabilit la Reșița din 2007, Peng Wang dorește să își obțină cetățenia română, însă impedimentul cel mai mare este examenul ce i se pare destul de dificil. „Reșița este un oraș frumos, îmi plac orașele mici, fără aglomerație prea mare. Vara e superb, nu e cald noaptea, dorm bine. Aș vrea să devin cetățean român, dar examenul este foarte dificil”, spune chinezul. În prezent lucrează în Elveția în calitate de ghid turistic, însă pentru el acasă este tot orașul de pe Bârzava. „Sunt ghid turistic în Elveția, însă acolo doar lucrez, Reșița e acasă”, precizează Peng Wang.

Cum are în sânge spiritul de aventurier, în special aventura pe bicicletă, chinezul din Reșița a încercat să exploreze întreaga zonă, însă a fost destul de dezamăgit de imaginea pustie din vârful Semenicului. „În zonă, am fost până pe Semenic cu bicicleta, am plecat la 12 și m-am întors la 21.00, dar  nu ai ce sa faci sus pe munte, e pustiu, noroc că am primit câteva bomboane de la un timișorean, rătăcit și el pe acolo”, povestește asiaticul.

Visele chinezului reșițean merg mai departe. În planurile de viitor se află și alte expediții pe bicicletă în jurul lumii, însă deocamdată, cum împlinirea oricărui vis presupune sacrificii și muncă, Peng Wang economisește pentru următoarea aventură.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/