Chebuțiu vorbește din pușcărie despre devalizarea UCMR! „Bogdan Buzăianu deținea controlul și îl deține și astăzi!”

Aflat în spatele gratiilor pentru o perioadă de cinci ani și condamnat în primă instanță la alți trei, fostul director de la UCM Reșița pozează în victimă și se laudă cu performanțele sale manageriale. Despre Vila Renk, Debarcaderul Văliug și Parcul de locomotive nu a scos o vorbă!

Adrian Chebuțiu a oferit răspunsuri pentru reporterii Pro TV, dar în același timp are de pus întrebări celui care, spune el, ar fi stat cu adevărat în spatele ruinării uzinei reșițene. E vorba despre Nicolae Bogdan Buzăianu, personaj care s-a mișcat incredibil pe piața energiei și care ar fi de fapt INET AG, acționarul elvețian al UCMR-ului. Întrebat de realizatorii emisiunii „România, te iubesc!” dacă UCMR a fost cumpărată tocmai pentru a se închide, pentru a fi devalizată și vândută pe bucăți, Chebuțiu a pozat într-un naiv, într-un om total nevinovat de situația actuală a uzinei. „Este o întrebare căreia eu astăzi încerc să-i găsesc răspuns. Dacă mă uit prin prisma implicării efective a acționarului în activitatea curentă a UCMR și în respectarea de către acționar a angajamentelor comerciale luate în raport cu UCMR ulterior momentului privatizării, aș spune că a fost mai degrabă un moft achiziția uzinei. Odată cu cumpărarea, acționarul mi se pare că s-a detașat de uzină, nu a mai reprezentat un obiectiv foarte important pentru el”, a explicat Chebuțiu.

Așa-zisa reorganizare a UCMR, spune Remus Borza, fostul administrator judiciar al societății, ar fi fost gândită de la bun început în scopul înstrăinării patrimoniului uriaș pe care aceasta îl avea. „Toate s-au dus pe niște vehicule controlate de Buzăianu, Chebuțiu și Preda, cei doi locotenenți ai lui Buzăianu! Beneficiarii finali au stabilit foarte bine tabla împărțirii. Și la alte combinate s-au devalizat sute de milioane de euro și acei directori sunt bine mersi”, a spus Borza, care i-a caracterizat pe Adrian Chebuțiu și Adrian Preda drept „directori de paie, puși acolo să extragă dintr-un patrimoniu imens, directori care nu s-au preocupat de managementul efectiv, ci au scos active din patrimoniu”.

Remus Borza a vorbit în aceeași emisiune și despre celebra afacere cu motoare, care i-a băgat pe Chebuțiu și Preda în spatele gratiilor. „Aia nu a fost afacere, a fost o țeapă! Acele motoare erau casate, nu aveau valoare economică. Aici a fost o schemă infracțională, cu funcționari de la ANAF și, evident, cu cei doi directori de la UCMR. Au zis să ia niște milioane de euro de la ANAF”, consideră fostul administrator judiciar al uzinei.

gif card de energie dacus 1000x100




În ciuda acestor aspecte, Adrian Chebuțiu i-a vorbit reporterului Pro TV despre cea mai bună evoluție economică a UCMR-ului, care ar fi fost înregistrată în perioada post privatizare, în care întâmplător a condus el Consiliul de Administrație. „Acționariatul tuturor companiilor create în jurul UCMR era comun cu UCMR. Același acționar era prezent și la UCMR, și dincolo. Același acționar, fie că vreți să-l numiți Bogdan Buzăianu sau INET AG, el deținea controlul și îl deține și astăzi, inclusiv asupra lui Hydro Engineering. Controlul asupra companiei Hydro Engineering de astăzi este deținut de aceeași persoană care deține controlul asupra UCM Reșița. Dacă-l găsiți spuneți-i că am și eu niște întrebări să-i pun. E una simplă: de ce? Toate relațiile oficiale pe care le-am avut cu acționarul UCMR s-au derulat printr-un cabinet de avocatură”, s-a justificat Chebuțiu.

Cu alte cuvinte, Adrian Chebuțiu spune că jaful de la UCMR a fost pus la cale de Bogdan Buzăianu, acesta beneficiind de toate manevrele făcute. Despre imobilele ajunse însă în proprietatea sa sau a firmelor în care el și soția sa sunt acționari majoritari, Chebuțiu n-a suflat o vorbă!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/