Cel mai mare șpăgar dovedit din Caraș-Severin s-a folosit de SRI! Degeaba!

Doctorul Sebastian Telbis s-a plâns de interceptările făcute cu sprijinul Serviciului Român de Informații pentru ca Tribunalul Arad să-i revizuiască sentința de condamnare. Practic, să-i șteargă cu buretele cele 291 de acte de corupție!

Doctorul Telbis a făcut cererea de revizuire a condamnării sale la închisoare cu executare nu pentru că într-un final și-ar fi putut dovedi nevinovăția, că nu a luat un leu șpagă, ci ca urmare a faptului că cele 291 de momente în care primește șpagă au fost filmate de către procurorii Parchetului General, cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informații. Și, cum Curtea Constituțională s-a pronunțat la începutul acestui an în sensul că SRI nu poate face acte de urmărire penală, doctorul Telbis a încercat să speculeze această decizie. A cerut să scape de povara celor aproape 300 de plicuri cu șpagă imputate de procurori!

N-a fost să fie, însă! Judecătorii Tribunalului Arad i-au explicat doctorului șpăgar că decizia CCR cu pricina se aplică pe viitor și nu în actele de urmărire penală finalizate și unde instanța s-a pronunțat deja asupra legalității probelor. Și, cum alte motive de revizuire nu a mai găsit, magistrații i-au respins cererea, au păstrat condamnarea și hotărârea de confiscare extinsă a averii, din sentința pe care Sebastian Telbis o dorea revizuită.

gif card de energie dacus 1000x100

Decizia Tribunalului Arad este atacabilă, iar familia Telbis a declarat apel împotriva acestei sentințe la Curtea de Apel Timișoara, astăzi, 3 august, fiind și primul termen la care Curtea va rejudeca cererea doctorului Telbis, precum și sentința magistraților arădeni.

Condamnat pe 6 noiembrie 2014 de către Tribunalul Arad la trei ani de închisoare pentru 291 de acte materiale de luare de mită, Sebastian Telbis a cerut la începutul acestui an Judecătoriei Timişoara să-i aprobe liberarea condiţionată, instanţa cu pricina hotărând: „admiterea cererii de liberare condiţionată a petentului aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Timişoara. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 42/2015 emis de Tribunalul Caraş-Severin, în temeiul sentinţei penale nr. 33/2015”. Ministerul Public a contestat sentinţa la Tribunalul Timiş care, pe 30 martie, a respins contestaţia Parchetului şi a dispus definitiv liberarea condiţionată a celui mai mare medic şpăgar dovedit din județ.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/