„Cea mai costisitoare investiție adusă în Caraş-Severin, într-o zonă de schi“. Finalizată cu 5 procese, 3 plângeri penale şi dispoziţie de evacuare a zonei!

Romeo Dunca scrie istorie pe Muntele Mic și dorește să împărtășească acest lucru cu prietenii de pe Facebook. El spune că a atins, după 13 ani, un important punct din viziunea sa privind proiectul pe care-l implementează, deși întâmpină greutăți din partea administrației publice locale din Turnu Ruieni.

Deși aduce acuzații grave la adresa primarului Mihai Mărălescu și a consilierilor locali, Romeo Dunca spune că o parte din obiectivele sale a fost atinsă.

„Telescaunul Vâlsanu reprezintă astăzi cea mai nouă, cea mai performantă și cea mai costisitoare investiție adusă în acest județ într-o zonă de ski, ca infrastructură de transport pe cablu. Aventura tristă care a însemnat telescaunul Vâlsanu, în care eu și o mână de oameni încrezători am fost împotriva tuturor, s-a încheiat cu inspecția CNCIR și ISCIR-ului. Acest lift poate duce în condiții de siguranță aproape 2000 de schiori pe oră cu 5 m/sec”, a menționat Romeno Dunca.

Omul de afaceri spune că această reușită ar fi trebuit să fie zi de sărbătoare în care proprietarul telescaunului împreună cu primarul ales și Consiliul Local să înceapă a pregăti la comun cu toți proprietarii de pensiuni, cu serviciul Salvamont, jandarmii și drumarii, cu conducerea Consiliului Județean Caraş-Severin, regulile de accesare a complexului Muntele Mic.

„Mii de turiști dornici de schi vor năvăli peste doar câteva luni, iar, în afară de telescaun, mai nimic nu va fi dimensionat pe măsura necesarului. Dar noi azi ce avem?! 5 procese cu Primăria, 3 plângeri penale, contract reziliat și dispoziție de demontare a telescaunului și de evacuare a zonei de către investitor care din întâmplare este și cel mai mare contribuabil, cu toate plățile la zi de pe munte”, menționează Dunca.

El aduce acuze primarului Mihai Mărălescu, spunând că în loc de felicitări primarul a trimis tot felul de comisii să verifice proiectul său.

„A trimis, pe rând, Inspectoratul de Stat în Construcții, Garda de Mediu, control de la Apele Române, Agenția de protecție a parcurilor, pe cei de la ITM și pe cei de la drumuri. Foarte bine a făcut, pentru că ce nu te omoară, te întărește”, spune Romeo Dunca, mulțumind primarului Mărălescu pentru că s-au descoperit și alte nereguli pe munte.

Dunca îl acuză direct pe primarul Mărălescu că ar fi închis ochii pentru alți investitori, ba mai mult, ar fi ajutat la construcția acelor investiții prin afacerile de familie.

„Dar surpriză! Controalele au sesizat și lacul de acumulare făcut în vârf de munte de Răileanu fără nici o autorizație și hotelul cu SPA pe 600 m de pe pârtia din faţa lui Gherga fără avize, la care primarul prin firma de familie a lucrat de zor în acest mod primind mită, iar Răileanu plătind mita sub forma de plăți pentru utilaje, tocmai pentru a putea construi fără documente legale”, menționează, pe pagina de Facebook, Romeo Dunca.

L-am contactat telefonic pe Damian Raileanu, investitorul care a început construirea unui hotel pe munte, după finalizarea telescaunului Isai, și ne-a menționat că este adevărat că, în momentul controlului pe Muntele Mic, Inspectoratul de Stat în Construcții a oprit temporar lucrările la cea de-a treia investiție pe munte.

„Eu, aici, în față pe platou, vreau să fac un centru SPA pe 800 de metri pătraţi pe două nivele, cu un restaurant din bușteni. Pentru această investiție ne-am grăbit, pentru că lunile de vară când putem lucra sunt scurte și avizul de la mediu se primește mai greu. Eu am plătit amenda și acum, după avizul de mediu, urmează autorizația de construcție. Dacă ar fi fost cum acuză Dunca, nu aș fi avut autorizația de la primărie? Cu ce m-a ajutat pe mine Primăria? Eu doar am o relația bună cu toată lumea! Am încercat și cu Dunca, dar a refuzat”, spune medicul timișorean Damian Raileanu, care a mai menționat că este o minciună că a dat mită primarului, așa cum afirmă Romeo Dunca, lucru pe care Dunca va trebui să-l dovedească în instanță.

Am luat legătura și cu primarul Mihai Mărălescu, pe care Romeo Dunca îl acuză public că a făcut tot posibilul să blocheze proiectul său.

„Omul are o problemă și se războiește în instanță de fiecare dată. Noi, Primăria, nu avem nimic împotriva lui Romeo Dunca, să se înțeleagă o dată pentru totdeauna, dar legea trebuie respectată! De ce Dunca poate să construiască ilegal și alți investitori, poate mai importanți, de pe munte pot să obțină toate avizele ca să intre în legalitate? Eu vorbesc pe fapte: toate lucrările lui Dunca nu au autorizație, el nu este proprietar, nu are avizele nici de la Mediu, nici de la cei care se ocupă de arii protejate, nici de la Primărie, dar el în continuare construiește! Nu mă opun nimănui, doar că trebuie să respectăm legea. El nu are nimic legal pe munte construit, el își face ISCIR-ul la o instalație fără acte”, declară primarul Mihai Mărălescu.

Edilul afirmă că degeaba spune Dunca că dă 50% gratuitate persoanelor domiciliate în comuna Turnu Ruieni, că dacă este să vorbească pe fapte, ceilalți investitori (Horațiu Buna și Damian Răileanu), care au instalații de schi pe munte, oferă prin contractul cu Primăria gratuitate 100% pentru localnici.

Cât privește acuzele omului de afaceri Romeo Dunca cu privire la faptul că primarul practic și-a însușit Planul Urbanistic Zonal pentru Muntele Mic plătit către o firmă din Reșița de către firma Dunca Imobiliare, primarul Mihai Mărălescu declară: „Este o minciună! Să dovedească cele spuse! Fostul primar din Turnu Ruieni a obținut o finanțare de la Consiliul Județean Caraș-Severin pentru realizarea PUG-ului, atenție!, PUG, nu PUZ, cum zice el, de către acea firmă din Reșița. La acel PUG am venit cu actualizări. Eu în prezent lucrez la PUZ pentru Muntele Mic cu o altă firmă”.

În schimb, părerea omului de afaceri, investitor pe Muntele Mic, este una clară. „În consecință pentru a putea spera la un trai decent și a învinge caracatița incompetenței clasei politice corupte, trebuie ca fiecare dintre noi cei afectați, mințiți și furați pe față să avem o atitudine hotărâtă și clară. Autorizarea telescaunului s-a finalizat cu succes, cât și training-ul celor 8 persoane pentru salvarea schiorilor în caz de oprire temporara a instalației”, menționează Romeo Dunca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/