Caraș-Severinul sub ape! Torenți puternici de pe versanți au năvălit în casele oamenilor [FOTO VIDEO]

Vremea instabilă din ultimele zile face ravagii în orașele și localitățile din Caraș-Severin. Dacă în urmă cu câteva zile o furtună a făcut prăpăd într-un cartier din Oțelul Roșu, ploile abundente din ultimele 15 ore au creat adevărate probleme cetățenilor cărășeni din zonele afectate.

În Caraş-Severin, cinci localităţi sunt afectate de inundaţii, şi anume câteva străzi din oraşul Bocşa, precum şi Ezeriş, Remetea Pogănici, Dezeşti şi Ramna, unde, din cauza ploilor torenţiale, apa a inundat locuinţe, curţi, grădini, beciuri şi străzi. Potrivit ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin, alte trei localităţi, respectiv, Liborajdea, Cruşoviţa şi Ruschiţa, ca urmare a fenomenelor meteo, sunt nealimentate cu energie electrică. De asemenea, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, în județul Caraş-Severin, din cauza acumulărilor de apă pe carosabil, se circulă îngreunat pe DN 58A Lugoj – Soceni, pe raza localităţii Ezeriş, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, şi pe DN 58B Reşiţa – Voiteg, atât la intrarea în localitatea Bocşa dinspre Berzovia, cât şi în interiorul oraşului Bocşa, în trei zone. La nivelul judeţului Caraş-Severin, avertizarea hidrologică Cod Portocaliu a fost prelungită până marţi, la ora 16:00, perioadă în care sunt posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii pe bazinele râurilor Moraviţa şi Caraş şi afluenţii râurilor Timiş, Bârzava, Pogăniş şi Bistra.

Pâraiele din jurul Oraviței au ieșit din matcă!

După aproape 12 ore de ploaie torențială în Oravița, pâraiele din jurul orașului au ieșit din matcă și apa împreună cu peturi și resturi de vegetație au îngreunat accesul pe câteva străzi din zona veche a Oraviței. Șanțurile de evacuare a apelor pluviale nu au mai făcut față debitului mare de apă, în unele locuri ele înfundându-se cu peturi, resturi vegetale și resturi de material lemnos adus de pe versanții dealurilor din jurul Oraviței. Două din străzile afectate sunt str. Crinilor (video) și str. Ciclovei (foto).

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157670249932126″]

Și volumul de apă al Lacului Mare a crescut în ultimele 12 ore, luciul apei lacului fiind plin de resturi vegetale, materiale din plastic și resturi de material lemnos provenit de pe Valea Oraviței. Pompierii de la Secția de Pompieri Oravița au intervenit în câteva locații pentru a scoate apa din curțile și beciurile cetățenilor afectați de furia apelor. Până la momentul redactării acestui material nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate sau victime omenești.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669732127122″]

Circulația feroviară închisă pe ruta Reșița-Caransebeș!

Circulația feroviară pe ruta Reșița-Caransebeș și retur a fost oprită din cauza problemelor apărute la rețeaua de înaltă tensiune de pe ruta sus-menționată. Se pare că vântul puternic ce a afectat zona a rupt câteva fire din rețeaua ce alimentează cu energie locomotivele electrice. În aceste condiții, CFR Călători pune la dispoziție un autobuz care va pleca din Caransebeș spre Reșița la ora 13.30. Prețul biletului este de 5.30 lei, la fel ca biletul de tren.

Situația de la Oțelu Roșu 

În urma furtunii de zilele trecute, locuitorii din Oțelu Roșu sunt afectați și în aceste zile de ploi. Și asta, pentru că la peste 100 de familii, care locuiesc la etajele IV și III din blocurile unde acoperișul a fost luat de vântul puternic, le plouă în case. De la ultimul nivel apa a pătruns până la etajul trei, distrugând tot: pereți, mobilier, aparatura electrocasnică. 14 blocuri au fost afectate, din care 7 cu acoperișuri din țiglă pe strada 22 Decembrie, 2 blocuri de pe strada Tineretului au acoperișurile distruse în totalitate și 5 blocuri de pe Tineretului, Constructorilor și Rozelor au parțial distrus acoperișul. De asemenea, și acoperișul de la  4 case a fost distrus, dar și de la Liceul Bănățean, de la Policlinică sau gardul împrejmuitor de la Biserica Romano-Catolică și distrus panoul electric.

Circulație îngreunată la Bocșa!

În localitatea Bocșa, județul Caraș-Severin, se pare că ploile nu se mai opresc, au inundat multe locuințe, mai multe au fost evacuate. A fost inundat un liceu, iar circulația este oprită în oraș. Mai multe case în zona Măgura sunt inundate. La fața locului sunt prezenți pompierii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157670251694026″]

 

YouTube video

 

UPDATE 14.30 

Circulație oprită pe DN 58B Reșița – Voiteg

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora 14.30, traficul rutier pe ruta Reșița – Voiteg este oprit pe raza orașului Bocșa, între kilometrii 13 și 21+600 de metri, din cauza acumulărilor de apă pe carosabil. Pentru a evita ambuteiajele, conducătorii auto sunt rugați să folosească ruta ocolitoare de pe DN 58 Reșița – Caransebeș sau DN 6 Caransebeș – Lugoj – Timișoara.

UPDATE ora 16.30

DOCLIN: Nici Doclinul nu pare să fi scăpat de furia apelor. Un cititor ne-a trimis câteva fotografii cu apa ce a inundat câteva gospodării din cauza colmatării canalului de scurgere a apelor pluviale în urma unor lucrări făcute de către primărie. Cititorul acuză autoritățile locale din comună că nici măcar nu au venit să vadă despre ce este vorba. Cât despre ajutor, acesta a lipsit cu desăvârșire din partea celor care administrează urbea.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669767403581″]

UPDATE ora 17.00

REȘIȚA: La această oră în Reșița se circulă cu foarte mare dificultate pe toate tronsoanele de drum inundate, mai exact în dreptul benzinăriilor din Triaj, coloana de mașini întinzându-se până la intersecția de la Intim, respectiv stația de la Inspectoratul Județean de Poliție. Apa atinge aproape jumătate de metru, ajungând în unele locuri chiar până la capotele mașinilor.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157670255649226″]

Din cauza volumului mare de apă de pe străzile afectate, mai multe autovehicule s-au defectat din cauza apei ce a ajuns la sistemul de aprindere, mai mulți șoferi fiind obligați să tragă pe dreapta.

UPDATE ora 18.00

ORAVIȚA: Probleme deosebit de grave sunt pe str. Ciclovei din Oravița, unde apa a luat aproape 500 de metri din pavelele proaspăt puse după lucrările la infrastructura de apă și canal a orașului. Lipsa canalelor pentru apele pluviale a făcut ca apa să-și facă loc printre pavele. Apa a ieșit și pe strada principală, iar de la Biserica Ortodoxă și până la Țăndărică, pe ambele sensuri de mers, circulația este îngreunată.

YouTube video

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157670355261395″]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/