Caransebeșul a luat fața Reșiței în fotbalul juvenil! O singură campioană în Valea Domanului!

Centrul de copii și juniori din Caraș-Severin nu se poate lăuda cu rezultate deosebite în ultimul sezon competițional. Statistica nu este de partea Școlarului, când vine vorba despre performanțe.

De departe cel mai favorizat club de fotbal din Caraș-Severin, și ca infrastructură și ca susținere financiară, CSM Școlar Reșița nu a depășit granițele județului din postura de campioană decât cu una dintre grupele sale. Au existat și cinci grupe care au evoluat în competiție sub denumirea de Metalul Reșița, dar toate aparțin Centrului de copii și juniori din Valea Domanului. Care ar trebui să fie o adevărată pepinieră nu doar pentru Reșița, ci pentru întregul județ. Aici lucrează foști mari fotbaliști care au scris pagini importante de istorie la vremea lor, însă amintirile frumoase nu sunt completate de un prezent la fel de strălucitor, care să dea imaginea unui viitor plin de speranțe.
Sezonul 2015-2016 a găsit Centrul de copii și juniori din Valea Domanului sub Caransebeș, la numărul de campioane. Un singur titlu de campioană a obținut gruparea sportivă din Reșița în acest sezon, cu echipa de Juniori D a antrenorului Ovidiu Telescu. În total, la Juniori A, B, C, D, E și F, Valea Domanului a avut nouă grupe în competiție. Și doar una a câștigat! Pe plan județean! Turneele finale și medaliile naționale sunt departe! Competițiile amicale sunt cu totul altceva, chiar dacă aici grupele Școlarului au mai mișcat câte ceva.
Aparițiile sub tricolor, la diferite categorii de vârstă, au fost o rara avis, practic pot fi numărate pe degetele unei singure mâini! Doar un singur junior, și acela din Văliug, a atras atenția oficialilor Federației Române de Fotbal. Astfel, talentatul Vlad Chera, de la grupa antrenorului Petre Panescu, evoluează cu succes la Centrul de Excelență de la Timișoara și în Naționala U16 a României, pentru care a și marcat.
Rezumând, Valea Domanului – nouă grupe de juniori, o campioană, un sportiv la Națională (titular), dar care nu mai aparține Reșiței! Puțin, foarte puțin…