Campanie de informare pentru comunitatea romă din Caraș-Severin

Pentru a crește gradul de conștientizare în rândul părinților și pentru a stopa astfel creșterea numărului de îmbolnăviri cu rujeolă, Prefectura cărășeană a decis că este necesară demararea unei campanii de informare, având ca țintă comunitatea romă din județ.

Județul Caraș-Severin este unul dintre cele mai afectate județe de îmbolnăvirea cu rujeolă cu peste 1.000 de îmbolnăviri și 3 decese. Prefectura Caraș-Severin a decis să demareze o campanie în rândul comunității rome, prin care să îi determine pe părinți să-și vaccineze copiii.

„Cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, mediatorii sanitari şi şcolari din comunităţile de romi vor derula o campanie de informare, pentru a convinge populaţia de etnie romă în legătură cu beneficiile vaccinării”, transmit reprezentanții Prefecturii.
Astfel, măsurile stabilite pentru perioada imediat următoare cuprind deplasări în comunităţile de romi cu scopul creşterii gradului de conştientizare şi implicare a părinţilor în prevenirea îmbolnăvirii de rujeolă, realizarea şi distribuirea de materiale informative privind necesitatea imunizării copiilor şi riscurile la care sunt expuşi în caz contrar şi identificarea copiilor nevaccinaţi.

La nivel național, la data de 1 septembrie erau raportate 8.982 de cazuri de îmbolnăviri, 33 de persoane, în cea mai mare parte copii, pierzându-și viața.