Calificare! Tot mai aproape de Steaua! [FOTO]

CSM Reșița s-a calificat marți în turul IV al Cupei României la fotbal după ce s-a impus cu scorul de 1-0 (0-0), pe terenul colegei de serie CSM Cetate Deva. A marcat pentru rosso-neri Sebastian Velcotă.

Premiile în bani puse în joc începând cu această ediție a Cupei de către Federația Română de Fotbal și posibilitatea aducerii unui nume important în Valea Domanului în fazele imediat următoare i-au determinat pe oficialii CSM-ului să trateze cu maximă seriozitate meciul de la Deva. Asta în condițiile în care în fotbalul românesc nu se prea aleargă deodată după doi sau mai mulți iepuri. Roco Sandu și Lucian Dobre au spus-o însă în nenumărate rânduri deja, au la dispoziție un lot valoros, echilibrat și cu dublură pe fiecare post, astfel că Reșița își poate propune anul acesta mai mult decât promovarea în Liga a II-a. Poate spera la un parcurs frumos și în Cupa României, poate umple Stadionul „Mircea Chivu” la un meci cu unul din granzii Ligii I. Steaua, dacă ar fi așa cum și-ar dori Roco Sandu.

Prima parte a meciului de sub cetate s-a disputat sub semnul echilibrului. Niciuna din cele două combatante nu și-a asumat prea multe riscuri, iar ocaziile importante au cam lipsit. Cam la fel au stat lucrurile și în startul reprizei secunde, iar Roco Sandu a schimbat în atac. I-a scos pe Beloescu și Negoescu, mizând pe Poiană și Velcotă. Mutări inspirate. În minutul 68, Himcinschi a insistat pentru o minge în careul gazdelor, a șutat din întoarcere, obligându-l pe portarul Devei să respingă în față. Velcotă, pe fază, a îndeplinit o simplă formalitate. Deva a trecut la cârma jocului, dar tot roș-negrii au fost mai aproape de gol. În minutul 85, Costin a șutat înșelător, mingea lovind stâlpul din stânga al porții Devei. S-a terminat 1-0 pentru CSM Reșița, care s-a calificat astfel mai departe în Cupa României. Ar mai fi de remarcat că Zimmermann a bifat încă un meci fără gol primit, chiar dacă toată defensiva a fost schimbată față de meciurile trecute.

„E tot mai aproape Steaua?! Mai avem o etapă. De la Alba Iulia încoace nu primim gol, asta mă bucură. Victoriile ne aduc victorii. A fost greu, a fost un meci de luptă, dar trebuie să ne obișnuim cu ideea că nimic nu se câștigă ușor în viață. Mergem pe ambele fronturi, am făcut șase-șapte schimbări în formula de start, dar cei intrați și-au făcut datoria, sunt mulțumit”, a declarat antrenorul Roco Sandu pentru expressdebanat.ro.