Bani pentru regularizare la Pogăniș. Reșița mai așteaptă analize!

Studiul de fezabilitate făcut pentru pâraiele care i-au îngrozit pe reșițeni la ultimele inundații a intrat în atenția oficialilor de la centru, însă deocamdată nu există vreo promisiune pentru finanțarea lui.

Ministrul Doina Pană a vorbit în timpul prezenței sale în municipiul de pe Bârzava despre necesitatea stabilirii unei ierarhii în ce privește demararea lucrărilor de regularizare. Cel mai important om al Ministerului Apelor, Pădurilor și Piscicultură a declarat că în colaborare cu oficialii Apelor Române va analiza care sunt cele mai importante lucrări care necesită a fi efectuate în regim de urgență. În atenția lui Pană au intrat și regularizările din municipiul de pe Bârzava, însă ministrul s-a abținut să facă vreo promisiune, din cauza bugetului nu suficient de generos de care dispune.

„Legat de bugetul pe anul viitor al Apelor Române, vreau să văd la fața locului pentru că, așa cum știți, toată țara este un șantier. S-au pornit lucrări cu și fără rost, numai de dragul unor studii de fezabilitate sau al unor proiecte care eventual să aducă niște beneficii unora. Bugetul este cum este, nu atât cât ne-am fi dorit în orice domeniu, și atunci vreau ca pentru anul viitor să fie o prioritizare foarte, foarte corectă, a spus ministrul.

Legat de lucrările din Reșița, Doina Pană a spus că municipiul este în atenția Guvernului. „Să vedem cum putem regulariza Reșița, pentru că există deja un studiu de fezabilitate, dumneavoastră sunteți într-o situație mai nefavorabilă, în sensul că sunteți așezați între dealuri și vin de pe torenți care se adună. Să vedem care ar fi varianta legală, în funcție de cine e proprietar și ce să facem pentru aceste lucrări de corectare de torenți”, a precizat ministrul.

Reamintim că potrivit studiului de fezabilitate întocmit de Primăria Reșița, municipiul are nevoie de 1,6 milioane de euro.

Până când ministrul decide ce lucrări finanțează pentru locuitori, a dat startul celor de regularizare a pârâului Pogăniș, a căror valoare se ridică la 107 milioane de lei. Investiția se face prin POS Mediu, pe o lungime de 109 kilometri atât în Timiș, cât și în Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/