Bani cât jumătate din bugetul Caransebeșului pentru persoanele defavorizate. Proiectul va ajuta peste 600 de copii și adulți!

5,5 milioane de euro vor ajunge în următorii 3 ani la Caransebeș pentru comunitățile de oameni defavorizați din cartierele Balta Sărată, Pipirg și zona Țarinei. Banii reprezintă jumătate din bugetul Caransebeșului pe un an, conform primarului Felix Borcean.

Lansarea proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate ale municipiului Caransebeș” a avut loc astăzi, 14 septembrie, în Sala 1 Decembrie 1918 a Primăriei municipiului, în prezența conducerii administrative a orașului, a factorilor implicați în proiect și a reprezentanților mai multor unități școlare, a Spitalului Municipal de Urgență, a Societății Caritas și a Organizației pentru Strategii și Programe de Dezvoltare Caransebeș.

Managerul de proiect, Gabriela Bănăduc, a menționat într-o succintă prezentare etapele după care se va desfășura implementarea proiectului, grupul țintă de 430 de adulți și 220 de copii, precum și obiectivele acestui proiect finanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman.

Principala preocupare a comunității prin acest proiect este creșterea ratei de școlarizare și prevenirea părăsirii timpurii a școlii, furnizarea de servicii sociale, reabilitarea locuințelor sociale existente, realizarea a 50 de stagii de ucenicie de către persoanele adulte din grupul țintă, acordarea a 25 de granturi persoanelor din zonele marginalizate în vederea demarării unei afaceri, furnizarea de servicii medicale, dar și de servicii de asistență juridică persoanelor care nu au acte de identitate.

„Pe parcursul următorilor ani, vom avea un program de tip școală după școală, vom asigura servicii sociale prin intermediul unui centru de zi și vom oferi consiliere tinerilor pentru dezvoltarea de noi abilități și cunoștințe menite să faciliteze integrarea acestora în comunitate. Am identificat 4 comunități în Balta Sărată, Tudor Vladimirescu, Strada Liliacului și fostul spital de Psihiatrie din Țarinei și pentru aceste comunități se vor crea condiții decente prin reabilitarea locuințelor și extinderea lor acolo unde spațiul permite”, ne-a declarat Gabriela Bănăduc, managerul de proiect.

„O sumă uriașă care intră în comunitatea din Caransebeș și este destinată persoanelor marginalizate și cred că este o șansă extraordinară pentru municipiu de a beneficia de un astfel de proiect, pentru care felicit factorii implicați pentru reușită”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.