Atmosfera de poveste a Reșiței, reînviată în centrul vechi al orașului!

Reșița Veche, așa cum mai este cunoscută de locuitori zona Muncitoresc, ar putea fi transformată într-un adevărat cartier Lipscani. Așa cum au plănuit oficialii municipalității, unul dintre cele mai valoroase proiecte locale se referă la revitalizarea zonei și la reînvierea spiritului istoric al clădirilor și al străzilor.

Zona Muncitoresc adăpostește obiective de o importanță patrimonială deosebită pentru oraș. Fosta închisoare comunistă, Școala de Beton, fostul Cazinou Român (astăzi locuință privată) sunt doar câteva dintre obiectivele în care „mustește” istoria Reșiței.

Vremurile în care străzile erau invadate de costume de epocă, de o simplitate de invidiat, dar și de strălucirea clădirilor proaspăt ridicate au dat un plus de valoare sentimentală zonei vechi. Odată ce străzile vor intra în reabilitare, acestea vor aduce și un plus de optimism reșițenilor care adoră plimbările din vremurile noastre.

resita_veche

Actualmente, zona este mai mult înecată în aburul și, uneori, în norii de poluare de la TMK, însă lucrurile se vor schimba. Studiul de fezabilitate a fost finalizat, iar reprezentanții primăriei speră că vor reuși să obțină și finanțarea adecvată, odată ce în perioada 2014-2020 sute de milioane de euro vor fi puse la bătaie de Uniunea Europeană pentru proiectele de importanță locală.