Atenție, șoferi! Rutiera veghează și din aer! (FOTO)

Șoferii care tranzitează zona Banatului Montan weekend-urile viitoare vor fi monitorizați atât din punctele de control de la sol, cât și din aer cu un elicopter al MAI.

Pe întregul sector de DN 6 vor fi amplasate şase echipaje de control la sol, care vor fi sesizate cu privire la abaterile constatate de către un ofițer care navighează împreună cu echipajul de pe elicopterul Bazei Speciale de Aviație de la Caransebeș, ne precizează șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Caraș-Severin, comisar șef Decebal Davidoiu.

Vor fi echipaje în puncte fixe în zona Gării din Băile Herculane, la intersecția drumului cu Iablanița, un echipaj pe raza Teregova – Armeniș, apoi la Sadova Veche, Buchin, Jupa și Sacu. Șoferii vor fi monitorizați, în premieră, din elicopter, vor fi și filmați, ca să avem probă video, se va comunica către următorul echipaj pe direcția de deplasare, care va opri mașina și îi va aduce la cunoștință șoferului despre neregulile efectuate în trafic, conform legii privind circulația pe drumurile publice”, ne-a declarat comisarul șef Decebal Davidoiu.

Astfel de acțiuni în parteneriat cu reprezentanții Unității Speciale de Aviație de la Caransebeș vor continua în vederea responsabilizării șoferilor în trafic. Cea de acum nu constituie chiar o premieră în Caraș-Severin, baza dispunând din aceste luni de un elicopter, însă în țară astfel de acțiuni de supraveghere și control au loc mai ales în zone aglomerate, pe autostrăzile care duc spre litoral, precizează comandantul bazei de aviație, comandor Viorel Stoian.

Scopul principal al unității noastre este deservirea tuturor unităților din structurile MAI din zona de responsabilitate, respectiv județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara și Bihor. Pentru noi, ca și unitate, nu este nou, pentru că desfășurăm astfel de activități în toate zonele fierbinți din punct de vedere al circulației. Între orele 16.00 și 20.00, la sfârșit de săptămână, suntem în permanență la verticala Drumului Național, filmăm absolut tot și sesizăm aspectele gen depășiri interzise, posibile accidente și le sesizăm colegilor din cele şase echipaje de la rutieră, amplasate în puncte cheie pe DN 6, care vor lua măsuri”, ne-a declarat comandantul unității de aviație de la Caransebeș, comandor Viorel Stoian.