Citește aici cum a ajuns Banatul cunoscut în toată Europa!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Undeva, aproape de granița județului Caraș-Severin cu județul Timiș, pe plaiuri vecine, o plantație enormă de aluni a atras privirile curioșilor. Pentru că toată lumea se întreba la ce ajută această recoltă, răspunsul nu a întârziat să apară: alunele sunt trimise în Italia, la fabrica Ferrero Rocher.

Cea mai mare plantație de aluni din Europa, cea a cărei recoltă ajunge în fabricile renumitelor ciocolate italiene Ferrero Rocher, se află lângă satul Paniova, la 30 de kilometri de Lugoj, către Timișoara. Din cele 1.500 de hectare achiziționate de compania italiană pentru a planta aluni, pe aproape o mie cresc deja alunii care dau deliciul ciocolatelor.

publicitate online in ziar Express de Banat

Renașterea.ro explică faptul că puieții de alun au fost aduși din Italia, iar după ce producția a început s-au stabilit și primele contracte cu fabrica de ciocolată Ferrero Rocher. „Pentru tot ce este plantat avem contracte cu Ferrero Rocher, celebrul producător de ciocolată, pe care încercăm să-l convingem să ne cedeze şi realizarea unor creme şi uleiuri pentru dulciuri. În acest sens, intenţionăm să construim trei făbricuţe, însoţite de uscătoare pentru alune, în toate cele trei locaţii”, precizează pentru același ziar Alexandra Stoica, directorul firmei din Lugoj care administrează plantațiile.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Întreaga plantație a adus o învigorare a zonei, pentru că acele terenuri nu au mai fost lucrate de foarte mult timp. Însă, tocmai de aceea, a fost nevoie de mai multă muncă, astfel încât puieții de aluni să prindă. Localnicii sunt foarte încântați de plantația care le face numele locurilor natale cunoscut în toată lumea. „Era pământ necultivat și acum s-au rezolvat două probleme: pământul este lucrat și oamenii de aici au un loc în care să muncească. Sunt niște posibilități de muncă și stabile, și sezoniere, pentru că această companie folosește forță de muncă locală. Așa, toată lumea e fericită”, precizează pentru Express de Banat o localnică. „Ne ducem la cules când ne cheamă, avem de muncă și asta este un lucru bun”, mai adaugă alt localnic.

Foto: actualitati.net

untitled design set 970x90 px

Comments

  1. cenan says:

    produceti material de plantare?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/