Alți 25 de irakieni, prinși în Caraș-Severin! Printre imigranți sunt și 10 minori! [VIDEO]

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa au depistat, la frontiera cu Serbia, alți 25 de cetăţeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cursul nopții trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Comorâște, 25 de cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. „Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări”, spun oamenii legii.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, 11 bărbaţi, 4 femei şi 10 minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 36 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, mai transmit polițiștii de frontieră.

CITEȘTE ȘI: Aproape 30 de irakieni, prinși de polițiști în Caraș-Severin!