Aihan Omer: „Mi-e frică să nu ne chinuim pentru rămânerea în Liga Naţională!”

Problemele de natură financiară s-au mai rezolvat la HC Caraş-Severin, chiar dacă deocamdată într-o mică măsură, dar emoţiile fanilor reşiţeni sunt departe de a fi risipite.

Un singur meci a mai rămas de jucat din sezonul regulat al Ligii Naţionale de handbal masculin, după care elevii lui Aihan Omer vor juca în play-out, pentru a-şi păstra locul pe prima scenă a ţării. Vor fi trei meciuri de foc cu Poli Timişoara, cealaltă reprezentantă a Banatului în prima ligă, şi lucrurile nu par a fi deloc simple pentru HC Caraş-Severin. „Mai avem un meci la Turda, unde vom merge cu dorinţa de victorie chiar dacă ei sunt pe locul doi. Ne pot trata cu superficialitate şi poate reuşim o surpriză. Urmează apoi play-out, mai mult ca sigur vom juca meciuri de baraj pentru rămânerea în Liga Naţională cu Poli Timişoara. Sunt două echipe din Banat, una va retrograda. Nu ne-am dorit să picăm cu Timişoara, dar asta e situaţia. Avem primul meci la Timişoara, iar următoarele două, la Reşiţa. Este un sistem foarte periculos, care impune multă concentrare şi pregătire psihologică. Primul meci contează enorm, ne dorim să câştigăm acolo şi să ne uşurăm puţin situaţia. E un joc deschis oricărui rezultat. Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte. Dacă vom câştiga primul meci, vom avea un avantaj important, dacă vom pierde însă, va fi o presiune foarte mare. Trebuie să fim peste ei la capitolul concentrare psihică, nu ai voie să greşeşti. Un meci mai slab te poate arunca în Liga a II-a”, a declarat Aihan Omer.

Subţirimea lotului pe care îl are la dispoziţie îl îngrijorează cel mai tare pe tehnicianul Reşiţei. „E singura problemă de care mi-e teamă. Avem şapte-opt jucători care trebuie în cinci zile să joace trei meciuri. Mi-e frică de accidentări, de oboseala care se va acumula. Poli, chiar dacă nu are valori extraordinare, are un lot format din 17-18 jucători. Mi-e frică să nu ne accidentăm şi să ne chinuim pentru rămânerea în Liga Naţională”, a mai spus tehnicianul.

Căpitanul Mişa Rohozneanu anticipează trei meciuri tari, dar rezultatele directe dintre cele două echipe în acest sezon îi dau speranţe. „Vor fi meciuri decisive. Ţinând cont că noi am câştigat şi la ei, şi acasă, cred că suntem favoriţi. Sunt două echipe de valori apropiate şi va conta foarte mult momentul, forma sportivă şi ceilalţi factori care influenţează rezultatul unui meci”, a spus coordonatorul de joc al lui HC Caraş-Severin.