Afaceri penale pe bani publici în Primăria Oravița. Anchetă pentru abuz în serviciu și conflict de interese!

Funcționarii din primărie au fost audiați pe capete pentru a da explicații referitoare la modul în care s-au încheiat anumite contracte pe bani publici, dar și pentru vânzările făcute din domeniul orașului la preț subevaluat, în perioada 2008-2012.

În contextul crizei care a afundat în datorii toate administrațiile publice locale din Caraș-Severin, dar nu numai, la Oravița, nu s-a pus problema vreunei economii făcute la bugetul local. Dimpotrivă, tupeul celor care au condus orașul în trecut n-a avut limite, iar în acest sens oamenii legii sunt pregătiți să ia măsuri. Asta, chiar dacă vin cu aproape patru ani mai târziu!

Aceștia au ridicat o serie de documente din sediul administrației publice locale, acte care au vizat în principal modul în care s-au realizat licitațiile, dar și în care s-au încheiat contractele primăriei sub conducerea fostului primar, Ion Goga. Surse oficiale au precizat pentru Express de Banat faptul că cele mai multe dintre achizițiile publice ar fi cu probleme, iar volumul documentelor cerute de IPJ Caraș-Severin ar fi extrem de stufos.

Pe lista contractelor vizate de ilegalități se regăsește cel prin care fosta administrație a dotat orașul cu mobilier stradal, sens în care achiziția ar fi fost mult supraevaluată, mai ales că prețul unei singure bănci a fost de 2.000 de lei. Contractul a fost unul fabulos, iar anchetatorii vor să analizeze ce s-a întâmplat în acest caz. Pentru că în cadrul primăriei există o comisie de licitații, toți membrii acesteia au fost audiați pentru a da explicații și a descrie modul în care a fost selectată firma care a împânzit în tot orașul bănci extrem de valoroase, la un preț de trei ori mai mare decât în realitate.

Vizate nu sunt doar achizițiile, ci și modul în care au fost înstrăinate bunurile din domeniul public. În acest sens, una dintre vechile conducte de alimentare cu apă a orașului ar fi fost vândută la un preț de nimic, pentru ca mai apoi să ajungă la fier vechi. De frumoasa sumă scoasă din afacere însă n-a mai beneficiat comunitatea, ci firma care s-a prezentat la licitație pentru a face „cumpărături” de bunuri din domeniul public al orașului la preț de „second hand”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Pe mâna oamenilor legii au ajuns și mai multe procese-verbale încheiate în cadrul ședințelor de Consiliu Local Oravița din 2010 și 2011, dar și caietele de sarcini privind vânzarea prin licitație publică cu strigare a mai multor obiective.

Prin urmare, suspiciunile de corupție sunt pe toate planurile. De la achizițiile făcute la preț supraevaluat și până la vânzările subevaluate ale bunurilor orăvițenilor. Cum toate acestea s-au petrecut în timpul administrației Goga, vizat este, bineînțeles, și fostul primar. Oamenii legii au solicitat în plus o informare cu privire la toate bunurile mobile și imobile pe care le deține fostul șef al administrației publice locale. Faptele care se conturează ca infracțiuni în această etapă sunt de abuz în serviciu și conflict de interese.

Rămâi cu Express de Banat pentru a asculta în exclusivitate modul în care se negociau contractele în Primăria Oravița!

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/